You are currently viewing A Google új appja koppintja az AirDrop-ot
Képforrás: Google

A Google új appja koppintja az AirDrop-ot

Hirdetések

Van egy új eszközöd, amellyel Windowsos számítógépedet Android eszközhöz csatlakoztathatod fájlok megosztása miatt. Ez pedig nem más, mint a Nearby Share. Ez egy olyan alkalmazás, amit a Google adott ki szerdán, és ami a közeljövőben alapértelmezetten jelen lesz az új PC-kben.

Ahogy a neve is sugallja, a Nearby Share lehetővé teszi a fájlok megosztását Android eszközök és PC-k között hasonló az Apple AirDrop-jához. A kulcskülönbség, hogy a Nearby Share két különböző cég eszközeit köti össze, nem pedig iPhone-okat és Mac-eket. A Google az idén korábban adta ki a Nearby Share bétaváltozatát.

Hirdetések

A Nearby Share összeköti a telefonodat a PC-deddel, de arra is használható, hogy fájlokat és fényképeket küldj a közelben lévő Android telefonokra, valamint a közelben lévő PC-kre is. Ez rendkívül hasznos lehet, ha egyszerűen meg akarsz osztani egy fotót egy koncerten, vagy fájlt akarsz dobni egy barátod PC-jére kábelek nélkül. Csak kb. 5 méteren belül kell lenned ahhoz, hogy ezt megtehesd – állítja a Google.

Hirdetések

De miért használjuk a Nearby Share-t?

A Google kimondatlan érve az, hogy egyszerűbb így. Már számos módja van a fájlok és fényképek megtekintésének és átvitelének Android telefonokról PC-re, a bevált sneakerware-tól kezdve a felhőbe való feltöltésen és onnan való letöltésen át, egészen a modern megközelítésekig, mint a Microsoft Your Phone, amit most Phone Linknek hívnak. Az eszközgyártók, mint például a Samsung, a saját verzióját is kiadta a Galaxy eszközök számára. A Google azonban a Gmaillel és a kereséssel tett szert hírnévre, mindkét funkció egyszerűbben és hatékonyabban működött, mint más megoldások.

További hírek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?