You are currently viewing MrBeast 250 000 dollárt keresett az X-en egyetlen videóval
Fotó: MrBeast

MrBeast 250 000 dollárt keresett az X-en egyetlen videóval

Hirdetések
wiener_ai-1

A népszerű YouTuber, MrBeast elárulta, hogy több mint 250 000 dollárt keresett azzal, hogy egy videót tett közzé az X-en, annak ellenére, hogy korábban azt állította, hogy az alacsony reklámbevételek miatt az nem éri meg. Most viszont megosztott egy régi videót, amely több mint 155 millió megtekintést gyűjtött. Elon Musk, az X tulajdonosának stratégiája az elkötelezettség növelése érdekében a reklámbevételek megosztását javasolja az alkotókkal. A kételyek a projekt sikerességével kapcsolatban továbbra is fennállnak, mivel az oldal forgalma egyre csökken.

MrBeast, valódi nevén Jimmy Donaldson, kíváncsiságának adott hangot az X lehetséges reklámbevételeivel kapcsolatban. A jelentős összeget annak tulajdonította, hogy a hirdetők hirdetéseket vásároltak a videóján. A siker ellenére az elemzők megjegyzik, hogy MrBeast hatalmas profilja és forgalma nélkül kihívást jelentene az ilyen bevételek megismétlése.

A korábban az X értékével kapcsolatban szkeptikusan nyilatkozó MrBeast elismerte a bevételi lehetőségeket, és azt tervezte, hogy a pénzt 10 véletlenszerűen kiválasztott személynek adományozza. A több mint 233 millió feliratkozóval rendelkező YouTube-csatornája jelentős bevételi forrást jelent. A Forbes 2022 novemberében 54 millió dollárra becsülte éves YouTube-bevételét. Milliókba kerülő videói több mint 1 millió dollárt keresnek a YouTube-on, de az X eltérő tartalmi dinamikája befolyásolhatja a maradandóságot.

A MrBeast által megosztott képernyőkép szerint közel 156,7 millió megjelenésből 263 655 dollár bevétel származik, ami nagyjából 1,68 dollár 1000 megjelenésenként. A megfigyelők óva intenek az ilyen eredmények általánosításától, tekintettel MrBeast kivételes követőszámára.

Az X vezérigazgatója, Linda Yaccarino célja a platform hírnevének növelése, míg Elon Musknak kihívásokkal kell szembenéznie az antiszemita tartalmak kezelésével kapcsolatos aggodalmak kezelése terén. A pletykák szerint MrBeast egy streaming platformmal tárgyalhat egy műsorról, ezzel is hangsúlyozva értékét az X-en folytatott kísérlet közepette.

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.