You are currently viewing Xiaomi Redmi Note 12S – Az idei sorozat kicsikéje
Fotó: Notebookchecker

Xiaomi Redmi Note 12S – Az idei sorozat kicsikéje

Ha körülnézel a Xiaomi weboldalán, meglepően sok modellt találsz. Csak a Redmi Note sorozatban idén 5 különböző készülék van. Ezek közül a Redmi Note 12S azért tűnik ki a többi közül, mert jóval kisebb méretű. De tényleg, nézd csak meg élőben! Azonnal felismered, mert sokkal kisebb a sorozat többi tagjánál. Ráadásul elég könnyű, csak 176 gramm. Ez csak 4 grammal több, mint a még kompaktabb Zenfone 10.

Hol vedd meg?

Nem kell lemondanod a tárhelyről, ha a Redmi Note 12S-t választod. Akár egy 8 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel rendelkező modellt is vehetsz az Amazonról. A 4GB RAM-mal, és 128 GB tárhellyel elérhető készülékeket az Angol Amazonról is megrendelheted: Ice Blue (219 angol font), Onyx Black (199 angol font) vagy Mint Green (199 angol font ) színekben kapható. A tárhely sem egy lassú eMMC flash drive, hanem UFS 2.2. Sajnos az emlékezetvezérlő nem használja ki teljesen a sebességben rejlő potenciált.

Xiaomi Redmi Note 12s

Belső memória: 256GB
RAM memória: 8 GB
SIM kártya foglalat: Dual SIM

Egyébként a telefon jól teljesít az árkategóriájában, bár a MediaTek Helio G96 SoC egy kicsit elavult. De általában ez is elegendő a mindennapi használathoz. A nehéz feladatokat, mint például a képszerkesztést is gyorsan elvégzi. Csak az igazán bonyolult alkalmazásoknál és a multitaskingnál éri el a határait.

Van néhány dolog, ami azonban zavazó lehet a Xiaomi Redmi Note 12S kapcsán. Például az AMOLED képernyő PWM villogása, amit a DC dimming nem képes enyhíteni. Vagy a pontatlan nyomkövetés, ami miatt útvonal rögzítésnél falakon vagy folyókon megyünk keresztül. A rendszeres reklámok és a sok előre telepített harmadik féltől származó alkalmazás is idegesítő lehet egyeseknek. Azokat érdemes lehet egyből törölni.

A telefon viszont gyorsan tölt, 33 wattal, és az akkumulátor is sokáig bírja, majdnem 16 órát. A készülék dizájnja egyszerű és csak műanyagból készült, de elég masszív.

További hírek:

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.

Ehhez a bejegyzéshez 4 hozzászólás található

 1. Avatar
  Tóth Lajos

  “A rendszeres reklámok és a sok előre telepített harmadik féltől származó alkalmazás is idegesítő lehet egyeseknek. Azokat érdemes lehet egyből törölni.”
  Szeretném tudni, hogy ezeket hogyan kell törölni?
  A youtube-on látható videókban szereplő kikapcsolásokat mind megcsináltam, de mégis adja a reklámokat sajnos. Mit lehet még?

 2. Avatar
  Tsh

  Magyarországon nem releváns mi van az Amazonon és mennyiért.
  Magyarországon a 8/256GB verzió van.
  A reklámok kikapcsolásáról Google segítségével találni cikkeket, 10 helyen kell őket kikapcsolni 8 almenüben.
  Ez minden Xiaomi telefonnál így van.
  Ár-érték arányban a piac legjobbja.
  A cikk hallgat olyan fícsörökről, mint a 2db sim + sd kártya bővíthetőség, 3,5-es jack csatlakozó, a 90Hz-es Amoled kijelző, sztereo hangszórók stb. stb.

  1. Avatar
   KL

   ADB parancs-sorral, és egy pc segítségével gyakorlatilag bármi törölhető egy Android-alapú telefonról!

 3. Avatar
  Tóth Lajos

  A reklámok kikapcsolásával kapcsolatos több videót végignéztem, ezekalapján a kapcsolók ki vannak kapcsolva az összes menüben és almenüben. Mégis jönnek reklámok a kikapcsolt állapotnál is. Szeretném tudni mit rontottam el esetleg?

Hozzászólás nem lehetséges