You are currently viewing A OnePlus vezeték nélküli töltője brutális
Fotó: OnePlus

A OnePlus vezeték nélküli töltője brutális

Hirdetések
tradingview 250

A OnePlus egy elég érdekes kiegészítőt mutatott be nemrég, ami most már elérhető a piacon. A cég egy kicsi folyadékhűtéses radiátort tervezett, amelynek a másik végén egy mágneses vezeték nélküli töltő található.

Mi a lényege?

Nos, a OnePlus szerint ez a vezeték nélküli töltő egy Apple iPhone-t akár 7,5 W-ig képes tölteni, míg az Androidos telefonokat csak 5 W-ig. Úgy tűnik azonban, hogy ez az új kiegészítő nem támogatja a 15 W-os Qi vezeték nélküli töltési szabványt. Kicsit furcsa, ugye?

oneplus folyadekhuteses vezetek nelkuli tolto
Fotó: OnePlus

De nem csak ez az érdekes. Fontos megjegyezni, hogy a OnePlus egy 0,8 méteres, nem cserélhető kábellel tervezte ezt az eszközt, ami kicsit csökkenti a sokoldalúságát. A folyadékhűtéses elem pedig akár 34°C-kal képes csökkenteni a készülék hőmérsékletét, miközben teljes terhelés alatt csupán 24 dB zajt bocsát ki. Elméletileg bármilyen készülékkel kompatibilis az eszköz, de csak azokat tölti, amelyek támogatják a vezeték nélküli töltést.

Hirdetések

De hogy hogyan is működik?

A OnePlus bemutatójában láthattuk, hogy a töltő pontot egy laptop, okostelefon vagy tablet melegedési pontjára helyezik, általában azok chipsetjei felé. A cég még mágneses matricákat is árul a kompatibilitás bővítése érdekében, bár a hűtés hatékonysága függ attól, hogy a készülék hátulja mennyire melegszik fel. Jelenleg Kínában 599 jüanért (~83 amerikai dollár) kínálják ezt az újdonságot. Viszont még nem tudni, hogy más piacokon is elérhetővé válik-e.

További hírek:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.