Google Pixel 8a: Friss színek, új konfiguráció, de magasabb árakon

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

A Google várhatóan 2024-ben bemutatja legújabb okostelefonját, a Pixel 8a-t, amelynek megjelenése májusra várható. A legfrissebb hírek szerint azonban a telefon ára tovább emelkedik, mindössze egy évvel azután, hogy a Pixel 7a már magasabb áron debütált, mint az elődje. A Pixel 8a kezdőára 569,90 euró lesz a német kiskereskedők szerint, mely jelentős emelkedést mutat az előző modellhez képest. A Pixel 7a tavaly 500 euróról indult, míg az előző generáció, a Pixel 7 18 hónappal ezelőtt mindössze 600 dollárért volt elérhető.

Ez a trend nem kedvez a Google olcsóbb kategóriájú telefonjainak, különösen a fokozott verseny miatt. Még az 500 dolláros áron is könnyen ajánlható volt a Pixel 7a a tiszta szoftveres élmény és a megbízható kamera miatt. Azonban az idei évben a Google-nek meg kell küzdenie a OnePlus 12R-rel, amely kiváló teljesítményt és nagyszerű kijelzőt kínál ugyanezen árszinten.

A Pixel 8a-nek 128 GB-os verziója várhatóan 550 dollárba kerül majd az Egyesült Államokban, és versenyeznie kell majd a Nothing Phone 2a-val és a Galaxy A55-tel is. A sikerhez a Google-nek ki kell javítania a Pixel A-sorozat néhány gyenge pontját, beleértve a gyenge kijelző minőséget és a lassú vezeték nélküli töltést. A Pixel 8a várt megjelenése mellett a rendelkezésre álló színek: Obsidian, Porcelain, Bay és Mint, amelyek az előző Pixel 8 sorozat részeinél is megtalálhatók voltak. Emellett a Pixel 8a 256 GB-os változata is elérhető lesz, ez pedig először lesz elérhető az A-sorozatban. Az új dizájn ívelt vázzal rendelkezik, amely a kiszivárgott képek alapján az Apple hasonló kialakításához hasonlít.

Ez is érdekelhet:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.