You are currently viewing A Tesla ismét túlszárnyalta a várakozásokat
Képforrás: Unsplash

A Tesla ismét túlszárnyalta a várakozásokat

  • Post author:
  • Post category:Tech
Hirdetések

A Tesla a sokszoros árcsökkentéseinek és a Biden-kormány szövetségi elektromos jármű adókedvezményeinek hatására túlteljesítette a Wall Street-i kiszállítási becsléseket 2023 második negyedévében.

Az Elon Musk tulajdonában lévő elektromos járműgyártó rekordszámú, összesen 479 000 darab járművet gyártott le, és szintén rekordszámú, 466 140 darab járművet szállított ki. Ez 10%-kal több, mint az első negyedévben kiszállított 422 875 Tesla EV, és 83%-kal több az előző évhez képest. Az elemzők és befektetők a kiszállítási számokat részesítik előnyben a gyártási adatokkal szemben, mivel ezek valósabb képet adnak a tényleges értékesítési számokról, amit a Tesla nem hoz nyilvánosságra.

Újabb rekord

A Tesla sokkal több Model 3 és Model Y járművet szállított ki, mint a drágább Model S és Model X modelleket. Összesen a Tesla 460 211 Model 3 és Model Y egységet, valamint 19 489 Model S és Model X egységet szállított ki. Az autógyártó azt állította, hogy az eladások 5%-a volt könyvelhető lízingbe.

A kiszállítások nagyjából fele valószínűleg a Tesla sanghaji gigagyárából származik, a Kínai Személyautó Szövetség adatai szerint. A CPCA még nem hozta nyilvánosságra a júniusi értékesítési számokat, de a Tesla áprilisban 75 842, májusban pedig 77 695 Kínában gyártott EV-t szállított ki. Ezekből a járművekből összesen mintegy 82 610 darabot szállítottak ki Kínában áprilisban és májusban.

A második negyedévben az Egyesült Államokban a Tesla Model 3 járművei csatlakoztak a többi modellhez, és jogosultak lettek a teljes, 7 500 dolláros EV adókedvezményre.

Miközben a Tesla árcsökkentései az Egyesült Államokban, Kínában és más országokban arra utalnak, hogy a stratégia segít növelni az értékesítéseket, a befektetők azt szeretnék látni, hogy ezek a csökkentések milyen hatással voltak a haszonkulcsokra. Az első negyedévben az árcsökkentések hatással voltak a cég nettó jövedelmére – a Tesla 24%-os csökkenést jelentett a nettó jövedelemben az előző év azonos időszakához képest.

Látni fogjuk, hogy mi lesz a helyzet a nyereség napján. A Tesla azt mondta, hogy a második negyedévi eredményeket július 19-én, a tőzsdei záróharang után fogják közzétenni.

További hírek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.