You are currently viewing Az Xpeng részvényei 11%-kal emelkedtek a G6 sport terepjáró bejelentése után
Képforrás: Xpeng

Az Xpeng részvényei 11%-kal emelkedtek a G6 sport terepjáró bejelentése után

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

Az Xpeng, a kínai elektromos autógyártó cég részvényei több mint 11%-kal emelkedtek pénteken, miután bejelentették, hogy a legújabb G6 sport terepjárójukat mintegy 20%-kal alacsonyabb áron értékesítik, mint a Tesla Model Y-t Kínában.

Az árazás egy olyan időszakban jön amikor a Tesla (TSLA) elektromos járműveinek értékesítése a világ legnagyobb piacán valószínűleg újabb rekord negyedévet ér el.

Míg a Warren Buffett által támogatott BYD (1211.HK) uralja Kína EV piacát, a China Merchants Bank International Securities elemzője szerint a Tesla értékesítése 13%-kal nőhet az előző három hónaphoz képest.

Tesla vs Xpeng

Az első negyedévben Kína volt a Tesla Model Y elektromos sport terepjáróinak legnagyobb piaca, ami hozzájárult ahhoz, hogy ez lett a világ legkelendőbb járműve az időszak alatt.

Az Xpeng nagy reményeket fűz az új SUV-hoz, hogy segítsen megfordítani értékesítéseit miután májusban csalódást keltő szállítási adatokat jelentett.

“Azt hisszük, hogy a G6 lesz az Xpeng történetének legkelendőbb modellje” – mondta Hanyang Wang, az 86Research Ltd. elemzője.

Az Xpeng G6 ára 209,900 jüanban ($28,882.01) kezdődik, szemben a Tesla Model Y kezdőárával, ami 263,900 jüan.

“Be kell vallanunk, hogy a G6 árazási stratégiája egyedülálló termékszegmenst hozott létre a BEV (akkumulátoros elektromos jármű) SUV-k 200,000-230,000 jüanos árkategóriájában, ami vonzó azoknak a vásárlóknak, akik belépő szintű középméretű BEV SUV-t szeretnének, de nem engedhetik meg maguknak a Tesla model-Y vagy az Xpeng P7i-t” – írták a Citigroup elemzői egy jegyzetben.

xpeng g6 auto a forgalomban
Képforrás: Xpeng

Az elemzők 10,000 havi egység eladásra számítanak az SUV-ból. Azt is várják, hogy Peking 520 milliárd jüanos adókedvezménye az új energiaforrásokra épülő járművek vásárlása esetén tovább növeli a keresletet.

“A G6-hoz hasonló modellként számítunk arra, hogy a Tesla Model Y hamarosan újabb árcsökkenést fog tapasztalni Kínában, ami enyhén befolyásolja a Tesla járműmargóját az idei év második felében” – mondta Wang.

Az Xpeng versenytársainak, a Li Auto és a Nio részvényei 2,1% és 5,2% -kal emelkedtek.

További hírek:

Hirdetések

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.