You are currently viewing Nagy Disney bejelentés: Integrálja a Hulu tartalmakat a Disney+ alkalmazásába
Forrás: Pexels

Nagy Disney bejelentés: Integrálja a Hulu tartalmakat a Disney+ alkalmazásába

Hirdetések
dogeverse banner

A Disney szerdai bejelentése szerint a Hulu tartalmait hozzá fogják adni a Disney+ streaming alkalmazásukhoz, továbbá, hogy a reklámmentes streaming szolgáltatásuk árát az év későbbi részében emelni fogják.

A cég vezérigazgatója, Bob Iger elmondta, hogy hamarosan elkezdenek egy “egy alkalmazásos élményt” kínálni az Egyesült Államokban, amely beépíti a Hulu tartalmat a zászlóshajó streaming szolgáltatásukba, a Disney+-ba. A Disney összes platformja, beleértve az ESPN+ -ot is, önállóan is elérhető marad.

“Ez a DTC (Direct-to-Consumer) kínálatunk logikus fejlődése, ami nagyobb lehetőségeket nyújt a hirdetőknek, miközben a csomag előfizetők számára több és átláthatóbb tartalmat biztosít, ami nagyobb közönségbevonódást eredményez, és végül egységesebb streaming élményt teremt” – mondta Iger a szerdai eredmény beszámoló hívásban.

Iger a Disney+ és a Hulu tartalmainak egy alkalmazásba történő integrálását a “kombinált platform hirdetési potenciáljának” tulajdonította. Míg a Hulu hosszú ideje kínál hirdetéssel támogatott opciót az előfizetőknek, a Disney+ tavaly indította el az olcsóbb szintjét.

A Disney, akárcsak a versenytársai, például a Netflix, tavaly kezdett olcsóbb, hirdetéssel támogatott lehetőségeket kínálni, mivel az előfizetői növekedés lassulni kezdett, és a cégek a streaming profitálhatóságára kezdtek összpontosítani. Iger szerdán azt mondta, hogy a cég a hirdetéssel támogatott lehetőséget egy másik útnak tekinti a streaming üzletáguk profitabilitásának eléréséhez.

Annak ellenére, hogy a Disney+ a második negyedévben 4 millió előfizetőt vesztett, Iger szerint a növekvő előfizetési árak nem tehetők felelőssé. Emiatt a cég úgy véli, hogy van “árrugalmasság” a streaming terén. Az ügyfelek a hirdetéssel támogatott opció felé terelése, valamint az árak emelése “azok közé a dolgok közé tartozik, amit igyekszünk megtenni a profitabilitásért“.

A Disney+ platform új lépéseket tesz a profitabilitás felé

A Disney az év vége előtt elkezdi bevezetni az egy alkalmazásos kínálatot, és Iger elmondta, hogy a cég további részleteket később oszt meg.

Ez a lépés abban az időszakban jön, amikor a Disney mérlegeli, hogy megvásárolja-e a Hulu összes részét. Jelenleg a Disney a Hulu 66%-át birtokolja, míg a Comcast a többit.

A cégek 2019-ben kötöttek egy megállapodást, amelyben a Comcast kényszerítheti a Disney-t arra, hogy megvásárolja (vagy a Disney kötelezheti a Comcastot arra, hogy eladja) a maradék részesedést 2024 januárjában. Az üzlet garantáltan minimum 27,5 milliárd dolláros össztőkeértéken jöhet létre, ami körülbelül 9,2 milliárd dollárt jelent a maradék részesedésért.

Bár Iger februárban nyitottnak látszott a Disney Hulu-ban lévő részesedésének eladása iránt, egy CNBC interjúban azt mondta, hogy “minden lehetséges“. A Disney vezérigazgatójának hangneme szerdán látszólag megváltozott. Ez a lépés újabb bizonyítéka annak, hogy a Disney komolyan gondolja a streaming szolgáltatások fejlesztését, és arra törekszik, hogy ezek minél vonzóbbak és jövedelmezőbbek legyenek az előfizetők számára.

További hírek:

Hirdetések

Borítókép forrás: Pexels, Bo shou

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.