You are currently viewing Galaxy Watch: Mostantól a Samsung okosórája is életeket menthet
Forrás: Samsung

Galaxy Watch: Mostantól a Samsung okosórája is életeket menthet

Hirdetések

A Samsung bejelentette, hogy az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) jóváhagyta a Health Monitor alkalmazás szabálytalan szívritmus értesítési (IHGN) funkcióját a Galaxy Watch eszközök számára. A cég szerint az IHGN funkció az órák elektrokardiogram (EKG) képességével együtt segíthet a pitvarfibrilláció (AFib) jeleinek azonosításában, ami egy típusa a szívritmuszavaroknak.

Az AFib-et általában komoly kardiovaszkuláris problémák előjeleként tartják számon, ami növeli a stroke, a szívelégtelenség és egyéb szövődmények kockázatát. Egyes esetekben az AFibben szenvedők tünetmentesek lehetnek.

Hirdetések

A Galaxy Watch BioActive érzékelője a háttérben fogja figyelni a szabálytalan szívritmusokat, miután a viselője aktiválta a funkciót a Samsung Health Monitor alkalmazásban. Ha az érzékelő több egymást követő szabálytalan mérést észlel, az óra értesíti a viselőt az esetleges AFib tevékenységről. Az értesítés azt javasolja, hogy a felhasználó végezzen egy EKG mérést a pontosabb eredmény érdekében. Ha az EKG jeleket mutat az AFib-re, az óra arra ösztönzi a viselőt, hogy konzultáljon orvosával.

Kivéve az eredeti modellt, minden Apple Watch rendelkezik IHGN funkcióval bizonyos piacokon 2019 óta. A Samsung szerint az IHGN funkció elérhetősége a piactól, szolgáltatótól, modelltől és a párosított okostelefontól függ.

Hirdetések

A Samsung az IHGN funkciót a One UI 5 Watch frissítésbe fogja beépíteni. Először a következő generációs Galaxy Watch eszközökön lesz elérhető, amelyek az év későbbi részében érkeznek. A Galaxy Watch 4 sorozatú és későbbi modellek tulajdonosai későbbi időpontban férhetnek hozzá a funkcióhoz. A One UI 5 Watch új alvásfigyelő funkciókat és személyre szabott pulzuszóna funkciót is bevezet az edzésekhez.

További hírek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?