You are currently viewing Samsung Galaxy A13 teszt és vélemények 2022

Samsung Galaxy A13 teszt és vélemények 2022

Hirdetések

Ebben a cikkben részletesebben is megismerkedünk a Samsung Galaxy A13 készülékkel. Egy gyors tesztnek vetjük alá, és a végén átnézzük a véleményeket. Egy középkategóriás telefon, amely jó lehetőség a hétköznapokra.

Samsung Galaxy A13 teszt: Amit tudnod kell

Egy viszonylag alacsony belépési küszöbbel rendelkezik a készülék. Például a Yettel honlapján már havi 13 990 Ft-os előfizetéssel megvásárolható két éves hűség idővel. A piacot sok olyan olcsó készülék árasztotta el, mint a Nokia, Motorola vagy a régebbi Samsung, ezért néha nehéz dönteni, hogy melyik lehet számunkra a jó telefon. Ezért igyekszünk számotokra segítséget nyújtani.

Mit kapsz ezért az árért?

Pro

  • Viszonylag olcsó
  • Jó minőségű kijelző
  • 50 MP kamera
  • Megfelelő akkumulátor élettartam

Kontra

  • Nincs 5G
  • Lassú teljesítmény
  • Nincs vízszigetelés

Irány az Árukereső.hu

A telefon egy 6,6 hüvelykes IPS kijelzőt rejt Exynos 850-es lapkakészlettel, 4 GB Ram-mal és egy 64 GB-os belső tárhellyel. Továbbá microSD kártyával akár 1 GB extra tárhellyel is felruházhatod. Az akkumulátor viszonylag nagy, 5000 mAh-s kapacitással bír, és a 15 W-os töltési sebességet is támogatja.

A telefon hátoldalán egy négyes kamerarendszer található, amely egy 50MP-es (f/1.8) főegységet, egy 5MP-es (f/2.2) ultraszéles, egy 2MP-es mélység- és egy 2MP-es makróérzékelőt foglal magába. Egy 8MP-es (f/2.2) szelfikamera található az előlapon, a képernyő tetején lévő V alakú bevágáson belül.

Az A13 az A-sorozat többi tagjához hasonlóan Android 12-vel és a Samsung One UI 4.1-el indul.

Érdekel a Samsung Galaxy A23 teszt cikkünk?

Samsung Galaxy A13: Dizájn és főbb jellemzők

Hirdetések

A készülék egy visszafogott dizájnnal jelentkezik, lekerekített sarkokkal – kísérletiesen hasonlít például egy iPhone 8-ra.

samsung galaxy a13 keszulek credits to future

Image credit: Future

A hátlap egész szépen néz ki, ám fontos tudni róla, hogy ez műanyag. Így kicsit hiányzik belőle a prémium érzés. Természetesen ez akár az árnak is köszönhető, hiszen egy “budget” telefonról van szó.

Kamera

A Samsung jó munkát végzett a hátlapon elhelyezett kamerákkal. Itt megtalálunk egy 50 megapixeles fő kamerát, egy 5 megapixeles ultraszéles látószögű kamerát, egy 2 megapixeles makrókamerát, és egy 2 megapixeles mélységérzékelős kamerát. A kamera egységek a már megszokott bal felső sarokban helyezkednek el. Az ujjlenyomat-olvasó pedig a telefon oldalára került elhelyezésre.

Az előlapi kamera pedig 8 megapixeles, így igazán jó minőségű videókat vagy szelfiket lehet vele készíteni.

Kijelző

Ahogy már fentebb írtuk ez egy 6,6 hüvelykes készülék, és 165 x 76 x 8,8 mm-es (WHD) méretekkel rendelkezik. A telefon sajnos nem OLED kijelzővel rendelkezik, hanem PLS TFT LCD-vel, és 2408 x 1080 pixeles felbontással és 400ppi pixelsűrűséggel. A kijelző színmélysége pedig 16 millió. A képernyőt Gorilla Glass 5 réteg védi.

A készülék nem rendelkezik hivatalos IP-besorolással az időjárás viszontagságai ellen.

Akkumulátor

Az 5000 mAh-es akkumulátor pedig hosszú órákon át bírja a strapát.

Samsung Galaxy A13 vélemények: Összefoglalás

Összefoglalva tehát elmondhatjuk, hogy ez egy viszonylag olcsó telefon, amelyet bár jó használni, de a prémium érzéstől messze van. Mind a kijelző, mind a műanyag hátlap hagy maga után kívánnivalót.

Megvásárolnánk-e? Ez attól függ, hogy ki milyen telefonról szeretne váltani. Elmondhatjuk, hogy az árát megéri, vannak kisebb korlátai, de egy mindennapi használatra tökéletesen alkalmas.

Irány az Árukereső

(Borítókép forrás – main image credits to Future)

Ezek is érdekelhetnek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.