You are currently viewing Az Apple VR headsetjéért mélyen zsebbe kell majd nyúlni

Az Apple VR headsetjéért mélyen zsebbe kell majd nyúlni

Hirdetések
dogeverse banner

Az Apple VR headset valószínűleg az év második felében debütálhat. Úgy tűnik tehát, hogy a Meta után az Apple is beszáll a virtuális / kiterjesztett valóság piacára. A Reality PRO névre keresztelt eszközért valószínűleg mélyen zsebbe kell majd nyúlniuk azoknak, akik szemet vetettek rá.

A termékről már évek óta keringenek a pletykák, hogy titokban fejlesztés alatt áll, ám úgy tűnik, hogy egyre biztosabb jeleket láthatunk azzal kapcsolatban, hogy ez igaz lesz. Sokan úgy gondolták, hogy ezt a VR headset-et a legutóbbi Apple eseményen mutatják be, ám ez nem történt meg. Talán majd idén nyáron a WWDC-n (Worldwide Developers Conference).

Jelek az Apple VR headsettel kapcsolatban

A megbízható technológiai riporter, Mark Gurman szerint az Apple még most tavasszal bemutathatja a VR headsetet, még a WWDC előtt. A termék a pletykák szerint saját operációs rendszerrel és App Store-al is rendelkezni fog. Almások, hamarosan erre is súlyos pénzeket költhettek majd.

De mi is pontosan az Apple Reality Pro AR/VR headset? Mikor kerülhet piacra? Mennyibe kerülhet? Összegyűjtöttük az összes infot a Apple “kevert valóságot” használó headsetről. Mint minden pletykát, ezeket is óvatosan kell kezelni, hiszen amíg az Apple hivatalosan nem jelenti be, addig semmiben nem lehetünk biztosan.

Mark Gurman szerint a terméket már hét éve fejlesztegeti titokban a cég, és egyes bennfentesek szerint már 2019-ben piacra kellett volna dobják. Majd eltolták egy évvel, majd még egy évvel, és … még egy évvel. Így úgy tűnik tehát, hogy 2023 lehet az igazság pillanata.

A pletykákat megerősítette Ming-Chi Kuo is, aki gyakran szivárogtat ki információkat az Apple háza tájáról. Ő január 6-án azt tweetelte, hogy a készülék a “mechanikai alkatrészek leejtési tesztelése” és a “szoftverfejlesztő eszközök elérhetősége” miatt csúszik.

Mark Gurman szerint az Apple 2023 februárjában kezdheti el a gyártást a kínai partnereivel, és mivel jelenleg gondok vannak a chip készletekkel, így várhatóan csak az Egyesült Államokban dobhatják majd piacra a terméket. A Bloombert még tavaly fedezte fel, hogy az Apple két védjegyet foglalt le, ezek a “Reality One” és a “Reality Pro” voltak, amelyeket a cég különböző ügyvédi irodákon keresztül jegyeztetett be.

A “Reality Pro” névnek van nagyobb valószínűsége, és azon valószínűleg a realityOS nevű operációs rendszer futhat majd. Az iPhone-élményt természetesen a legfőbb Apple App-ok biztosítják majd az állítólagos 4k-s kijelzőn.

Hirdetések

Mennyibe kerülhet az Apple VR?

Hirdetések

Állítólag a prémium árcédulát továbbra is tartja a cég, így ha hihetünk a pletykáknak, akkor a headset 2-3000 dolláros áron lesz majd kapható. Ez átszámolva 718 ezer – 1 millió Forint. Nos ezért tényleg mélyen zsebbe kell majd nyúlni Magyarországon.

Gurman szerint az Apple azonban nem is egy, hanem egyből két headsetet szeretne piacra dobni. Egy prémium, és egy kicsit olcsóbb modellt. Várhatóan a készülékek a legújabb M2-es chipet fogják használni, így nagyon gyors headsetek lesznek. Alább egy kiszivárgott dizájnt láthatunk, amelyet Alex Heath osztott meg. Ez a modell lehet talán a könnyebb, prémium termék lehet, amelyet a felhasználók hosszabb ideig tudják majd hordani a napi feladataik között.

Nézd meg egy kicsit közelebbről is a termékeket, ebben a videóban.

Mi a helyzet a versenytársakkal?

A Meta Quest Pro névre keresztelt VR headsetet még 2022 októberében jelentette be Mark Zuckerberg, amely 1499 angol fontért kapható, míg a kisebb Meta Quest 2 sokkal olcsóbban, 399 angol fontért.

A másik említésre méltó VR headset pedig a HTC Vive XR Elite, amelyet az Amazonon is meg lehet vásárolni 1299 angol fontért.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Borítókép forrás: Antonio de Rossa

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.