You are currently viewing Tényleg jön a Tesla mobiltelefon? Vége az Apple egyeduralmának?

Tényleg jön a Tesla mobiltelefon? Vége az Apple egyeduralmának?

Hirdetések

Elon Musk nevét talán már egyre kevesebb embernek kell bemutatni, a zseniális vállalkozó, aki több céget is felépített, ezúttal a telefongyártás felé kacsintgat? A Tesla mobiltelefon gyártással is elkezd majd foglalkozni. Üzletileg jó lépés lenne, hiszen rengeteg olyan technológiával rendelkezik, amely szorosan kapcsolódik a telefonok világához, a fejlesztői pedig nagyon jók.

Tesla Model Pi telefon

képforrás (photo source): Techadvisor.com

Tesla Model Pi mobiltelefon

Az igazán stílusos Pi elnevezést kapta a telefon, amelyet különböző hírforrások már idén augusztus végére ígérték bemutatásra, mások pedig 2023-ra. A készülék mindenesetre pofásan néz ki. A telefon rendelkezni fog majd 4 hátlapi kamerával, napelemes akksi töltéssel, 5G-vel, és ha minden igaz Starlink internet hozzáféréssel is.

A Starlink Musk műholdas internet szolgáltató vállalata, így ezeket szépen össze tudná kapcsolni, és internetet biztosítani még a legeldugottabb helyeken is, akár még a Marson is, és ráadásul 30 perc alatt fel is lehetne tölteni.

Továbbá, a Tesla márkajelzés egyúttal arra is utal, hogy valószínűleg a saját márkás autóival is összeköttetésben fog állni majd a szoftver, és akár több vagány új applikációt is kaphat mindkettő.

Miért félnek a Tesla mobiltól?

Hirdetések

Egyesek felvetik azt a kérdést, hogy vajon ez a telefon a Neuralink cégével is kapcsolatban állhat-e majd? Például az agyba beépíthető chip és a Tesla Model Pi közt milyen reláció lesz? Mivel Elon Musk nagyon innovatív, ezért felröppentek a találgatások, hogy ezt a két lehetőséget is összekötnék.

Nyilvánvalóan sokan nem örülnének ennek a lehetőségnek, hiszen a koponyába ültetett chip gondolata (szinte) mindenkit hidegrázással tölt el. Aki esetleg mégis ilyen chippel rendelkezne, azok számára valószínűleg egy elengedhetetlen kellék lesz ez a telefon, mert gondolat alapon tudná irányítani azt. Kíváncsian várjuk, hogy ez vajon így lesz-e?

Igazi nyári tokok - 3

Ez vajon az iPhone-ok végét jelenti majd?

Az iPhone eladások az utóbbi időszakban estek, és bár kapott a telefon egy újabb designt (gondolva itt a 8-as széria kerekített sarkaira, és a 13-as széria alakjára), sokan mégsincsenek elragadtatva a készülékektől. Sokan továbbra is azzal vádolják az Apple-t, hogy technológiailag le van maradva az Androidos készülékektől, hiszen azok már korábban élveztek olyan funkciókat, amit az iPhone-ba csak évekkel később építettek be.

A Tesla mobil felveszi-e majd a versenyt az iPhone-al? Ahogyan Muskot ismerjük, ő mindent bele fog adni abba, hogy sikerüljön. Mi lesz erre a válasz az Apple részéről? A felreppent hírek szerint az Apple pedig autógyártásba szeretne fogni, ahogy azt már évek óta találgatják a befektetők.

Személy szerint kíváncsian várom majd az eredményét, ahogy egymásnak esik majd a két gigászi cég.

Olvasd el ezt is:

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.