You are currently viewing Így fog kinézni az Apple iPhone Flip telefonja?

Így fog kinézni az Apple iPhone Flip telefonja?

Hirdetések
99bitcoin-tokens

Az elmúlt napokban az internetet böngészve belefutottunk egy szó szerint brutális koncepcióba, ami az Apple iPhone Flip telefon modellt álmodta újra. Nekünk leesett az állunk. Szó szerint. Teljesen igényes készülék, a már megszokott Apple minőség, és persze a régi szép idők emléke, amikor még a flip telefonoké volt a divat.

Lássuk hogyan nézne ki az iPhone Flip – öveket becsatolni

Az utóbbi években az Apple igyekezett minél nagyobb készülékeket piacra dobni. Pro és Pro Max szériák, ám mellette 1-1 mini is bemutatásra került. Ám mi lenne, ha ezt a szép telefont félbe is lehetne hajtani? A Yankodesign oldalán Michal Dufka által újratervezték a készüléket.

apple iphone flip telefon koncepció

Állítólag az Apple egy összecsukható modellen dolgozik, amelyre szabadalmi bejegyzések is utalnak már, illetve a Samsung (vagy Huawei) mögött nem szeretnének lemaradni. A design mindig is fontos eleme volt a cégkultúrának, és hogy végül milyen irányban lesz a kihajtás egyenlőre csak találgatni lehet.

összecsukható iphone

Ez a kagylószerű összecsukható modell valószínűleg a szokásos méretekben lenne majd elérhető. Ami különösen érdekes, hogy a hátoldalán egy kisebb kijelző foglal helyet egyenesen a kamerák mellett. Ez egy kicsit olyan benyomást kelt, mintha egy Apple Watch lenne beépítve a telefonba. Behajtott állapotban is azonnal hozzáférhetsz a fontosabb információkhoz, megnézheted az értesítéseket, az időt, vagy akár zenét is válthatsz.

Hirdetések

A flip megoldás lényegesen növelné a telefon akkumulátorának élettartalmát, hiszen nem kell a teljes kijelzőt állandóan üzemeltetni. Bár tudjuk jól, hogy mindannyian erős telefonhasználók vagyunk.

Nem csak ez az egyetlen koncepció

Hirdetések

Természetesen egy kicsit megbolygatva a szénakazalt, rögtön több érdekes koncepcióra bukkantunk. Ezek közül be is mutatunk párat.

iphone flip alap koncepció

(Image credit: #iOS Beta News/YouTube)

Ezeket a képeket a TomsGuide oldalán találtuk. A fenti kép egy elég kis sima alap koncepció, valljuk be nem is vagyunk tőle elájulva.

iphone flip hátoldali kamerával

iPhone Flip concept (Image credit: Technizo Concept/LetsGoDigital)

Ez a modell már egy kicsit izgalmasabb, de még mindig nem olyan szép, mint a legelső. A hátlapi kijelző erre a designra is felkerült, a kamerák kisebbek lettek. Ám a széles hézag a kettő között egy kicsit csúnya.

apple iphone air

(Image credit: Antonio De Rosa)

Ez a modell már szemet gyönyörködtetőbb. Úgy tűnik a kamerák is nagyobbak lettek rajta, illetve a kijelzővel egy teljes sávot alkotva elkülönül a hátoldalon. Valljuk be ízléses. Számunkra továbbra is a legelső a nyerő koncepció.

iPhone Flip vagy iPhone Fold?

Természetesen a hajtás meghatározhatja majd a készülék nevét is. Kérdés, hogy a fogyasztók melyiknek örülnének jobban? Véleményünk szerint a Flip típus egyedibb lenne, hiszen már több Fold készülék is létezik. Ezáltal így újra tudnának valami egyedit dobni a piacra.

Ha már kimerültünk a sok flip típustól, akkor lássuk milyen lenne az iPhone Fold.

iphone fold telefon koncepció

A MacRumors mutatta be ezt a dupla kijelzős ötletet, ami bár csinos, de ugyanolyan lenne mint egy Samsung Galaxy Fold. Szerintünk ez a modell nem lenne túl elegáns az Appletől, hiszen már így is rengeteg krika éri őket a “másolások” miatt.

Neked melyik tetszik?

Hirdetések

A cikk végére benned is tisztázódott a válasz. Biztosan lesznek az olvasók között akiknek egyik vagy másik készülék tetszik majd jobban. Számunkra továbbra is a legelső a nyerő.

Ezeket olvastad már?

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.