You are currently viewing Eredeti vagy utángyártott Apple Watch szíjat vegyek?

Eredeti vagy utángyártott Apple Watch szíjat vegyek?

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

Az Apple Watch-hoz elég kevés gyári szíjat lehet kapni. Mit tegyél akkor, ha valóban egyedi megjelenést szeretnél kölcsönözni az órádnak, de félsz az utángyártott darabok vásárlásától?

Manapság sokféle óraszíjból válogathatunk: vehetünk eredeti Apple szíjat, egyszerűbb utángyártott, és márkás prémium szíjat is. Az utóbbit például a Viljar-tól, amelynek a válogatott valódi bőr- és fémszíjai kiváló alternatívái lehetnek a gyári szíjaknak. Ha valami különlegesre vágyunk, akkor most még a pénztárcánkat is kímélhetjük vele.

Sokan legyintenek, ha szíjakról van szó. Nyilván a pár ezer forintért rendelt szíjak olyanok is, főleg, ha még nem fogtunk a kezünkben mondjuk egy minőségi bőr szíjat. Nem könnyű olyat találni, ami nem esik le a kezünkről, mert sokszor eleve nem is tudjuk, mi az, ami igazán minőségi. Sokat számít a kialakítás, és az is, hogy egy adott webshop mennyit foglalkozik azzal, hogy megtalálja a legtökéletesebb darabokat.

Melyek a legnépszerűbb óraszíjak?

Mindenki szeret a legjobb Apple Watch óraszíjak közül válogatni. Azonban a legtöbbet eladott fémszíj egyértelműen a most nagyon trendinek számító milanese loop. Ezt a különleges óraszíj típust még a 19. században találták ki olasz mesterek Milánóban, és népszerűsége máig töretlen. Ez nem véletlen, mivel a rozsdamentes acélból készült keskeny szíj finom szövésének köszönhetően könnyű, egyben erős és kiválóan illeszkedik az ember csuklójára, mégis jó szellőzést biztosít a bőrnek.

A milanese loop óraszíj mágneses rögzítésű, így könnyen méretre állítható, egyszerűen használható, egy mozdulattal fel és le lehet venni. A jó minőségű szíjaknál a zárat rendkívül erős mágneses anyagból készítik, így hordás közben sem lazul meg a kezünkön.

A legtöbb milánói szíj egy darabból áll, de nem így a Viljar 42/44/45mm változat esetében. Itt egy külön darab szolgál arra, hogy a befűzött rész ne az óratokhoz essen, így biztosítja, hogy az óra oldal irányban is stabil maradjon a csatlakozónál.

Melyik Apple Watch-csal kompatibilis?

Hirdetések

Az Apple Watch órák mindegyik sorozata kompatibilis egymással, tehát bármelyik modellhez jók a szíjak, kezdve az első generációs (Series 0) óráktól egészen a legújabb, Series 7-es modellekig. Alapvetően kétféle méret létezik. A kisebb 38/40/41mm-es órákhoz, és a nagyobb a 42/44/45mm-es változatokhoz.

Mindig győződjünk meg vásárlás előtt, hogy melyik mérettel rendelkezünk, vagy ajándékozás esetén derítsük ki előre ezt a fontos információt. Az Apple Watch hátulján fel van tüntetve a méret, vagy le is mérhetjük a hosszabbik oldalánál milliméterben megkapva az értéket.

A legvagányabb darab

A Viljar válogatott kínálatában viszonylag sokféle modellt találunk, és van köztük pár igazán tetszetős is. Az egyik leginkább keresett fajta a Limited Edition fantázianevet kapta, amely a feltűnő, mégsem harsány piros-fekete színével csalogat minket. Ez a valódi bőrszíj különleges formatervezésével minden gyűjtő alapdarabja lehet. Érdemes kipróbálni!

Tamás Zoltán

Érdekli a technológia világa, szereti az Apple termékeit. Szeret weboldalakat építeni, és feltörekvő SEO szakember.