A Nintendo határozottan ellenzi a generatív mesterséges intelligenciát

  • Post author:
  • Post category:Tech
Hirdetések
99bitcoin-tokens

Egy nemrégiben feltett befektetői kérdésre adott válaszában a Nintendo az egyik első olyan játékgyártó cég, amely határozottan állást foglalt a generatív mesterséges intelligencia (AI) játékaiban való felhasználása ellen.

A részvényesek több kérdésére válaszoló dokumentumban a Nintendo elnöke, Shuntaro Furukawa válaszolt a generatív AI-val kapcsolatos kérdésre.

A kérdés megjegyezte, hogy a mesterséges intelligencia egyre inkább elterjedt a mindennapi életünkben, és egyre inkább beépül az okostelefonokba és más eszközökbe (az Apple a múlt hónapban jelentette be új mesterséges intelligencia kezdeményezését), és érdeklődött a Nintendo terveiről és a vállalaton belüli kezdeményezéseiről a mesterséges intelligencia felhasználására vonatkozóan.

Furukawa válasza (a Google fordításában) elismerte a mesterséges intelligencia hosszú múltját a játékiparban, de megjegyezte, hogy a generatív mesterséges intelligencia még mindig problémákat vet fel.

“A játékiparban az AI-szerű technológiát már régóta használják az ellenséges karakterek mozgásának irányítására, így úgy gondolom, hogy a játékfejlesztés és az AI-technológia mindig is szorosan kapcsolódott egymáshoz. A generatív mesterséges intelligencia, amely az utóbbi időben forró téma, kreatívabb lehet [a felhasználásában], de azt is elismerem, hogy a szellemi tulajdonjogokkal kapcsolatos problémái vannak.

Vállalatunk évtizedek óta [rendelkezik] a know-how-val, hogy optimális játékélményt teremtsen ügyfeleink számára. Miközben rugalmasan reagálunk a technológiai fejlődésre, továbbra is olyan értéket szeretnénk nyújtani, amely egyedülálló számunkra, és amelyet nem lehet pusztán a technológiával létrehozni.”

Generatív mesterséges intelligencia a játékban

Furukawa álláspontja, és ezen keresztül a Nintendo álláspontja szöges ellentétben áll más játékgyártó cégek nyilatkozataival.

A Square Enix az év elején kijelentette, hogy “agresszívan” kívánnak mesterséges intelligenciát alkalmazni annak érdekében, hogy “átformálják” alkotásaikat. Ez a dolgozók idegességéhez vezetett, mivel a játékipart elbocsátások sújtják.

A Microsoft tulajdonában lévő Xbox szintén többéves partnerséget kötött az Inworld AI-val, amely azt ígéri, hogy “átalakítja a játékfejlesztés tájképét”.

Az EA vezérigazgatója, Andrew Wilson a generatív AI-t “több milliárd dolláros lehetőségnek” nevezte, és kijelentette, hogy szerinte ez “mélyebb, magával ragadóbb élményekhez” vezet majd a játékosok számára.

Eközben a játékosok között tovább folyik a vita arról, hogy elfogadják-e a generatív mesterséges intelligenciát a játékokban, és egyesek azt mondják, hogy nem fognak olyan játékkal játszani, amelyben genAI van. Az olyan játékok azonban, amelyek használják, mint például a The Finals, továbbra is jól teljesítenek, és rendszeresen több mint 15 ezer egyidejű játékost látnak a Steamen.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.