You are currently viewing Xiaomi RedmiBook Pro 16 2024: Kiváló minőségű multimédia laptop

Xiaomi RedmiBook Pro 16 2024: Kiváló minőségű multimédia laptop

  • Post author:
  • Post category:Tech
Hirdetések

A laptopok árai folyamatosan növekednek, azonban a Xiaomi új modelljével, a RedmiBook Pro 16 2024-gyel bizonyítja, hogy ez nem feltétlenül szükségszerű. Kevesebb mint 1000 euróért (~1067 dollár) a vásárlók egy magas minőségű multimédia laptopot kapnak, amely robusztus alumínium házzal és modern csatlakozási lehetőségekkel rendelkezik, beleértve a Thunderbolt 4-et és a HDMI 2.1-et.

RedmiBook Pro 16 2024

Emellett különösen tetszetős a billentyűzet, amely pontos és kényelmes gépelési élményt nyújt. Bár a számbillentyűk hiányoznak, a nyíl billentyűk nagyok, és külön PgUp és PgDn billentyűk is rendelkezésre állnak. Az amerikai billentyűzet elrendezéshez azonban sokaknak hozzá kell szokni.

A kijelző egy matt, magas felbontású 3K IPS panel, 165 Hz-es frissítési gyakorisággal és 500 cd/m²-nél magasabb fényerővel. A szubjektív képminőség nagyon jó, de a lehető legjobb színhűség érdekében a panelt kalibrálni kell. A NotebookCheck tesztjében egy kalibrációs profilt alkalmaztak, de figyelembe kell venni, hogy a panel nem tökéletes képfeldolgozáshoz, mivel nincs sRGB profilja. A nagy felbontású panel ellenére a telep élettartama kiváló.

Processzorként az Intel új Core Ultra 7 155H Meteor Lake chipje szolgál, amelynek implementációja itt az egyik legjobbnak bizonyult. A hűtés mérete megfelelő, és képes kezelni még a rövid ideig tartó terheléscsúcsokat is anélkül, hogy felkapná a ventilátorokat. A CPU teljesítménye nagyon jó, noha általánosságban a Meteor Lake chippek nem teljesítenek különösen jól ebben a tekintetben (nincs kiegészítő teljesítmény a Raptor Lake-hez képest és lassabb, mint az AMD Zen4 azonos energiahatárok mellett). A grafikai teljesítménye az új Arc grafikának is jól sikerült, amit természetesen a gyors munkamemória (32 GB LPDDR5x-7647) is segít.

Apróságokban kell keresni a gyengeségeket, és a teszt során a forrasztott munkamemórián (bár általánosságban a 32 GB RAM teljesen elegendő) kívül főként a gyenge WLAN teljesítményt vettek észre. Úgy tűnik, a gyártó itt spórolt az antennákon, mivel a laptop egy aktuális modult használ az Inteltől (AX211). Azonban ez a mindennapi működésben valószínűleg nem jelent nagy hatást.

Ezek is érdekelhetnek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.