Apple AirPods Max 2: specifikációk, várható érkezés és ár

Hirdetések

Tekintettel arra, hogy az Apple híres arról, hogy néhány évente termékfrissítéseket ad ki, némileg meglepő, hogy még nem kaptuk meg a rendkívül népszerű Apple AirPods Max második generációját.

Az AirPods Max jelentette az Apple első kitörését a fülhallgatók piacán, amikor 2020-ban megjelent, miután az AirPods és az AirPods Pro modellekkel már bevették a vezeték nélküli fülhallgatók piacát.

A megbízható akkumulátoros üzemidő, a kényelem, a filmszerű térhatású hangzás, a hihetetlen hangminőség és a gyönyörű dizájn fenséges keveréke az Airpods Max-ot a legnépszerűbb fejhallgatóvá tette a piacon. Még a csúcskategóriás, 549 fontos áron is.

Az Apple rajongók azonban még mindig türelmesen várják az Apple Airpods Max második generációját. A jelenlegi pletykák szerint azonban a várakozásnak hamarosan vége lehet.

Mikor érkezik az Apple AirPods Max 2?

Konkrét dátum nincs arról, hogy az Apple rajongók mikor vehetik kézbe az AirPods Max 2-t, de néhány pletyka arról szól, hogy 2024 második felében számíthatunk az új Max kiadásra.

Ez Ming-Chi Kuo Apple-elemző szerint van így, aki az év elején azt állította, hogy az AirPods Max új kiadása valószínűleg a fülhallgatók újabb, megfizethetőbb verziójával együtt fog megjelenni, ami szerinte 2024 végén esedékes.

Az Apple azonban már korábban is megváratta a közönséget az AirPods Max kiadásával. A decemberi hivatalos megjelenés előtt várható volt, hogy néhány hónappal korábban debütáltak az iPhone 12 megjelenésével együtt. Ez “komplikációk” miatt nem történt meg, és a rajongóknak még pár hónapot várniuk kellett.

De három év várakozás egy friss frissítésre szokatlan, ami táplálja a pletykákat egy közelgő bejelentésről valamikor 2024-ben.

Hogyan fog kinézni az Apple AirPods Max 2?

Hirdetések

Bármilyen frissítés is vár az Airpods Max 2-re, biztos lehetsz benne, hogy az általános dizájn, megjelenés és érzés karcsú, kényelmes és szemet gyönyörködtető lesz. Ez az, amit az Apple-től az iMac G3 1998-as bemutatása óta elvárhatunk.

Mivel még mindig viszonylag sötétben tapogatózunk a Max következő kiadásával kapcsolatban, bennfentes spekulációkra kell hagyatkoznunk, hogy képet kapjunk arról, mire számíthatunk, amikor végül megérkezik.

A Bloomberg munkatársa, Mark Gurman számos pletykát táplált ezen a téren egy 2023 októberi hírlevelében tett számos megjegyzéssel, amelyben Kuo véleményét is megismétli a lehetséges megjelenési dátummal kapcsolatban. Leginkább új színekre és az USB-C töltés bevezetésére utal.

A színválaszték

Először is, itt van a színválaszték. Az Airpods Max ezüst, kék, űrszürke, rózsaszín és zöld színben kapható. Gurman úgy véli, hogy egy “AirPods Max frissítés új színekkel” van a láthatáron. Ez táplálta a pletykákat, miszerint a technológiai óriás a sárga, narancssárga és lila szín bevezetését fontolgatja a kínálatba, miközben azt is suttogják, hogy egy Product (Red) kiadás is készül. Egyesek úgy vélik, hogy az új színek szinkronban lehetnek a közelgő iPhone 16 színeivel, amely várhatóan szintén idén debütál.

USB-töltés

Máshol az USB-C töltés pletykált bevezetése vitathatatlanul a legkevésbé meglepő pletyka. Az Apple 2023 decemberében jelentette be az USB-C csatlakozókat az új iPhone 15-ön és az Airpods Pro 2 töltő tokjain, így joggal feltételezhető, hogy a jövőben minden Apple-termékben jelen lesz.

Érintésvezérlés

Eközben arról beszélnek, hogy az Apple változtatásokat eszközöl a Max vezérlőmechanizmusán, és a meglévő Digital Crown folytatása helyett inkább az érintésvezérlés felé mozdul el. Ez zene lehet a jelenlegi Max-tulajdonosok fülének, akik a Digital Crownt koppingatják a beállítások során.

A carry case

És végül a hordozó táska. Míg az AirPods Max dizájnja lenyűgözte a rajongókat, a védőtokot némi kritika érte. Különösen azért, mert nem túlságosan védett. Szerencsére egy 2022 nyarán felfedezett szabadalom arra utal, hogy az Apple egy masszívabb és tartósabb tokon dolgozik, amely mágneses zárat használ.

apple patent airpods max tok
Fotó: Patently Apple

Ez egy valódi tok felé mutat, szemben a ma csak körbecsomagolt borításnak nevezhetővel.

Mik az Apple Airpods Max 2 specifikációi?

Az első kiadású AirPods Max csúcsminőségű specifikációkkal és funkciókkal érkezett, beleértve az aktív zajszűrést (ANC), az adaptív EQ-t, a dinamikus fejkövetéssel ellátott térbeli hangzást és két H1 Apple chipet.

Ez elég sok minden, amit egy második kiadásban meg kell valósítani és tovább kell fejleszteni, de a pletykák szerint az Apple számos jelentős fejlesztésen dolgozik.

Először is, az ANC-vel kapcsolatos fejlesztések: egy nemrégiben megjelent AirPods Max szabadalom az “audio üvöltés” felismerésére utal, és az Apple a nem kívánt visszajelzések jobb mérséklésére törekszik, amelyeket jellemzően az ANC mikrofonok hoznak létre.

Máshol azt suttogják, hogy az Apple talán dolgozik egy olyan módszeren, amely a Bluetoothnál jobb hangátviteli technológián keresztül veszteségmentes vezeték nélküli hangot biztosít. Ha ez igaz, és természetesen, ha ez bekerül a Max készülékbe, akkor ez valószínűleg forradalmasítani fogja a hordozható vezeték nélküli hangminőséget.

Egyelőre nincs zaj körülötte, hogy az Airpods Max 2 milyen chipet fog használni, de megalapozottan feltételezhetjük, hogy a H2 chip kerülhet bevezetésre az első kiadású Max H1 chipjeinek leváltására. A H2 chip már az Airpods Pro 2-ben is megtalálható. Ez azt jelenti, hogy nincs garancia.

További pletykált funkciók közé tartozik az új “Find My” funkció, amely lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy az iPhone-juk használatával megtalálják a fejhallgatójukat, valamint a valószínű IPX minősítés, ami azt jelenti, hogy az Airpods Max 2 jobban megfelel majd a nedvesebb körülményeknek, például esőnek, fröccsenésnek és még az izzadtságnak is, azok számára, akik az edzőteremben használják a fülhallgatójukat.

Mennyibe fog kerülni az Apple AirPods Max 2?

Hirdetések

Mindenki felhúzta a szemöldökét, amikor az első generációs Airpods Max a borsos 549 fontos árcédulájával indult el a piacon. Ám ez még mindig nem akadályozta meg az embereket abban, hogy ne rohanjanak megvenni őket. Szinte azonnal elfogytak, a várólista pedig 14 hétig tartott.

A pletykák szerint az Apple nem fogja alacsonyabb áron piacra dobni a második generációs Max készüléket, így továbbra is számítanunk kell arra, hogy a csúcskategóriás termékért csúcskategóriás árat kell fizetnünk.

Néhány rajongó kifejezte azt a kívánságát, hogy az új Max mellett egy olcsóbb modell is megjelenjen, hogy a rajongóknak a költségvetésüktől függően legyen választási lehetőségük, amivel az Apple korábban az iPhone, a Macbook, az iPad és az Apple Watch termékcsaládok esetében is élt.

Ez azonban csak az emberek kívánságait fejezik ki, nem pedig egy hiteles pletykát.

További hírek:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.