You are currently viewing A Spotify megemeli az árait
Fotó: Unsplash

A Spotify megemeli az árait

Hirdetések

Az elmúlt időszakban a Spotify bevételeinek növelése és veszteségeinek csökkentése érdekében jelentős lépéseket tett. Legfrissebb bejelentésük szerint megemelik a prémium előfizetés díját. Ezzel a lépéssel versenytársaikkal azonos szintre kerülnek, akik már korábban megtették ezt a lépést.

A Spotify szerint az új havi díj az Egyesült Államokban 10,99 dollár lesz. Ez az emelés párhuzamba hozza a céget az Apple Music-kal és az Amazon Music-kal, amelyek mindkettő az előző évben emelte meg az árait (szintén 10,99 dollár havonta). Az Amazon Music viszont a Prime tagoknak olcsóbb. Az egyik legolcsóbb szolgáltató a YouTube Music, a havi díjuk 9,99 dollár. Eközben folyamatosan növekszik a jelenlétük a piacon, több mint 80 millió kombinált zenei és prémium előfizetővel.

Hirdetések

Az áremelés az összes csomagot érinti

A Spotify áremelése nemcsak az alapcsomagot érinti. A Premium Duo csomag ára 2 dollárral emelkedik, így havonta 14,99 dollárt kell majd fizetni érte. A Családi és a Diák csomagok ára is növekszik 1 dollárral, így a jövőben havi 16,99 és 5,99 dollárt kell majd fizetni értük.

Hirdetések

“A piaci környezet folyamatosan fejlődik, mióta elindultunk. Azért, hogy továbbra is innovatívak maradhassunk, változtatunk prémium árainkon számos piacon világszerte,” – állt a Spotify közleményében. “Ezek a frissítések segítenek nekünk továbbra is értéket nyújtani rajongóinknak és művészeinknek a platformunkon.”

A Spotify-nak világszerte 210 millió fizető előfizetője van (ez 15 százalékos növekedést jelent éves szinten) és 515 millió havi aktív felhasználója március 31-el bezárólag. Az audio gigász azonban veszteségesen működött és a költségek csökkentésére keresték a megoldász. A cég pénzügyi vezetője, Paul Vogel április végén “szerény alulteljesítésről” számolt be a 2023-as első negyedéves reklámbevételek kapcsán.

Hallgasd a legjobb zenéket a Spotify-n ezekkel a fülhallgatókkal.

További hírek:

Hirdetések

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.

Vélemény, hozzászólás?