Ebben a SteelSeries Arctis 7P+ teszt és vélemények cikkben bemutatjuk a gamerek egyik kedvenc fejhallgatóját. Amikor új gamer fejhallgatót keresel, és szeretnéd a legjobb élményt nyújtó terméket megtalálni, akkor a SteelSeries Arctis 7P+ lehet a tökéletes választás számodra.

A SteelSeries már régóta híres minőségi gamer perifériák gyártásáról, és az Arctis 7P+ modell sem okoz csalódást az igényes játékosoknak. A platformfüggetlen headset, ami nem csak PlayStation tulajdonosokat célozza meg, hanem minden platformon megállja a helyét, legyen szó játékról, vagy zenéről.

Az Arctis 7P+ fő előnye a hosszú üzemidőt biztosító akkumulátor, amely többórás folyamatos játékot tesz lehetővé a headset vezeték nélküli kapcsolatával. A füles ergonómikus kialakítása és a párnázott fülpárnák garantálják a kényelmet, ami hosszabb ideig tartó használat esetén is élvezhető. Emellett a headset alacsony késleltetésű nem-Bluetooth vezeték nélküli kapcsolatát is érdemes megemlíteni.

Az Arctis 7P+ ideális választás lehet mind a PS5, mind a PC felhasználóknak, és a tesztek szerint a készülék kiváló ár-érték arányt képvisel a piacon. Befektetve ebbe a prémium fülesbe, biztos lehetsz benne, hogy a hangélmény a játék során kimagasló minőséget fog nyújtani.

SteelSeries Arctis 7P+

  • PlayStation 4
  • PlayStation 5
  • Nintendo Switch

Kialakítás és Kényelem

Fejpánt

Az Arctis 7P+ kialakítása egyszerű, letisztult és igazán elegáns. A füles fehér színben jelenik meg, ami remekül passzol a PlayStation 5-höz, de PC-n és más platformokon is jól mutat. A kényelmet egy különleges sí-sáv fejpánt biztosítja, amely eloszlatja a fejhallgató súlyát az egész fejen, így hosszú játékmenetek vagy zenehallgatás során is komfortos viseletet nyújt neked.

A sí-sáv fejpánt állítható, így bármilyen fejmérethez hozzáigazítható, és a headset stabilan tartja a helyét, miközben játszol vagy zenére bulizol.

Retractálható boom mikrofon

Az Arctis 7P+ egyik kiemelkedő jellemzője a retractálható boom mikrofon, amelynek köszönhetően a headsetet akár zenehallgatáshoz is használhatod anélkül, hogy a mikrofon zavarna. A mikrofon kivehető, ha éppen nem beszélsz a játékban vagy egy beszélgetés során, és így nem akadályoz téged a kényelmetlenül lógó kábelen.

Amikor szükség van rá, a boom mikrofon könnyen előhúzható és helyére csatlakoztatható, így a kommunikáció is zökkenőmentes lehet. Emellett a mikrofon jó minőségű hangátvitelt biztosít csapatjáték során, ami elengedhetetlen a győzelem eléréséhez.

Összességében az Arctis 7P+ designja és kényelme ideális választás lehet számodra, ha olyan headsetet keresel, amely minden platformon megállja a helyét, és az ergonómiai szempontokat sem hanyagolja el.

steelseries 7p plus

Csatlakoztathatóság

Vezeték nélküli kapcsolat

A SteelSeries Arctis 7P+ fejhallgató vezeték nélküli kapcsolatot használ a zavartalan játékélmény érdekében. A fejhallgató a leggyakoribb platformokkal, például PlayStation 4- és 5 esetén is megállja helyét. A széles körben kompatibilis és rövid válaszidő még élvezetesebbé teszi a számítógépes vagy konzolos játékot.

USB-C dongle

A SteelSeries Arctis 7P+ csatlakoztatása egyszerű és kényelmes, hiszen a fejhallgató egy USB-C dongle segítségével kapcsolódik a játékplatformodhoz. Az USB-C dongle kedvező tulajdonsága a könnyű és gyors kapcsolódás, valamint a széles körű kompatibilitás. Ha a játékplatformodon csak USB-A van, a fejhallgatóhoz tartozó USB-C-tüske segítségével átalakíthatod a csatlakoztatást.

Mobil eszközök

A SteelSeries Arctis 7P+ nem csupán a konzol és számítógépes játékosok számára ajánlott, hanem a mobiltulajdonosok is élvezhetik az előnyeit. Mobil eszközökre való csatlakoztatás esetén továbbra is kiváló hangminőséget és kényelmet biztosít.

A hosszú üzemidő és a tökéletes zenei- vagy hangélmény gondoskodik róla, hogy minden játék és tartalomfogyasztás közben kéznél legyen a SteelSeries Arctis 7P+. Miért ne választanád a következő játékhoz ezt a fejhallgatót?

SteelSeries Arctis 7P+

  • PlayStation 4
  • PlayStation 5
  • Nintendo Switch

Hangminőség

3D auditív

A SteelSeries Arctis 7P+ teszt során kiderült, hogy a fejhallgató kiváló 3D auditív élményt nyújt játék közben. A Sony Tempest 3D Audio technológiájának köszönhetően a térhangzás kiváló, így gyakorlatilag úgy érezheted, mintha valóban a játékban lennél.

Basszus pontosság

A basszus pontossága a SteelSeries Arctis 7P+ esetében figyelemre méltó. A frekvenciaválasz kiegyensúlyozott. Ez pedig lehetővé teszi, hogy a mély hangok jól érezhetőek legyenek, ám mégse nyomják el a többi hangsávot. A basszusok gazdagok és élethűek.

Közép

A közép pontosság az egyik erőssége az Arctis 7P+ fejhallgatónak. A kiegyensúlyozott frekvenciaválasz és a részletes hangminőség biztosítja, hogy a középtartományban is kifejezetten tiszta és pontos hangot kapj. A zenei részletek kiválóan hallhatóak, és a SteelSeries Arctis 7P+ időnként akár a stúdióminőségű hangzást is képes reprodukálni.

Magas

A magas pontosság tekintetében a SteelSeries Arctis 7P+ szintén jeleskedik. A fejhallgató képes a magas frekvenciatartományban is tisztán és élethűen közvetíteni a hangokat. A magasak nem torzak, és az átmenet a basszusoktól a magasakig sima és természetes. Az Arctis 7P+ felülmúlja az elvárásokat, ami a magas pontosságú hangzást illeti.

Elmondhatjuk tehát, hogy a SteelSeries Arctis 7P+ fejhallgató remek hangminőséget kínál, legyen szó 3D auditív élményről, a basszus, a közép vagy a magas pontosságról. Zenehallgatás és játék közben egyaránt kitűnő választás lehet.

Szoftver és kezelhetőség

Hangeffektus beállítások

A SteelSeries Arctis 7P+ teszt során megállapítható volt, hogy egyszerűen és hatékonyan kezelheted a hangeffektusokat a SteelSeries Engine 3 segítségével. Az alkalmazás letöltése után könnyedén átláthatóbb és személyre szabott hangzásvilágot alakíthatsz ki. Válts a különböző EQ (hangfrekvencia) beállítások között, hogy megtaláld a tökéletes egyensúlyt a játék, a zenehallgatás vagy a filmnézés közben.

Hangerő kontroll

Az Arctis 7P+ könnyen kezelhető hangerőszabályozóval bír, mely a fejhallgató bal oldalán található. Ezzel gyorsan és könnyen szabályozható a hangerő.

Mikrofon elnémítása

A mikrofon némítása lényeges szempont, főként ha szeretnél zavartalanul kommunikálni más játékosokkal. Az Arctis 7P+ egy mikrofon némítás gombját a fejhallgató jobb oldalán találhatod. Egyetlen kattintással elnémíthatod vagy visszaállíthatod a mikrofont.

A SteelSeries Arctis 7P+ teszt alapján kiderült, hogy a fejhallgató remek kezelhetőséget és szoftveres lehetőségeket kínál zökkenőmentes játékélményhez.

Akkumulátor élettartama és töltés

Akkumulátor élettartama

Az SteelSeries Arctis 7P+ vezeték nélküli gamer fülhallgató mintegy 30 órás akkumulátor-üzemidővel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy hosszú ideig élvezheted játékaidat vagy zenéidet anélkül, hogy közben aggódnod kellene az akkumulátor lemerülése miatt. Így könnyedén belemerülhetsz játékaidba vagy filmjeidbe.

Töltőkábel

Az Arctis 7P+ fülhallgatót USB-C töltőkábellel lehet feltölteni. Ezzel a kábellel egyszerűbben és gyorsabban töltheted fel fülesed. A gyorstöltési lehetőség még jobban felértékeli ezt a fülhallgatót: mindössze 15 perc alatt 3 óra játékidőt biztosít. Az USB-C csatlakozás emellett lehetővé teszi a töltést közbeni használatot is.

Gondoskodj róla, hogy a töltőkábelt megfelelően dugd be és tartsd kéznél, ha szükséged lesz rá. A kényelmes és gyors töltési időnek köszönhetően pedig a játékszüneteid minimalizálhatóak.

Specifikációk és platform kompatibilitás

Playstation 5

A SteelSeries Arctis 7P+ főként a Playstation 5-re lett tervezve, ami ígéretes teljesítményt és következő generációs 3D hangzást biztosít. Az 1ms-os válaszidejének köszönhetően megbízható vezeték nélküli kapcsolatot élvezhetsz játék közben. Természetesen a fejhallgató kompatibilis a Playstation 4 platformmal is, így az előző generáció játékaihoz is használhatod.

Nintendo Switch

A SteelSeries Arctis 7P+ nem csak a Playstation platformmal kompatibilis, hanem a Nintendo Switch konzollal is. Az alacsony latenciával rendelkező fejhallgató ideális választás lehet.

Xbox Konzolok

Sajnos a SteelSeries Arctis 7P+ közvetlenül nem kompatibilis az Xbox konzolokkal, olyanokkal mint például az Xbox Series X és az Xbox One. Azonban egy adapter segítségével összekapcsolható az Xbox konzolokkal is. Alternatívaként más, jól ismert fejhallgatókat lehet érdemes választani ehhez a konzolhoz.

Számítógép / Laptop

A SteelSeries Arctis 7P+ tökéletesen működik számítógépekkel, legyen az PC vagy Mac. Kompatibilis az Android operációs rendszerrel is, ami lehetővé teszi, hogy mobil eszközökkel is összekösd. A veszteségmentes, 2,4 GHz-es vezeték nélküli jele biztosítja, hogy a fejhallgató kiváló élményt nyújtson PC-s játékokhoz is.

Végszó

A SteelSeries Arctis 7P+ Wireless gamer füles valóban az egyik legjobb választás lehet számodra, ha tökéletes hangzást szeretnél a játékélmény során. A külső megjelenés és az anyagok minősége kiemelkedő, tehát hosszú távon is megbízható lesz. Kompatibilis a PlayStation 5- és a PlayStation 4 konzollokkal, valamint fejlesztői pontosan arra törekedtek, hogy a dizájnban is illő legyen a Sony termékeihez.

Az Arctis 7P+ kényelmes viselet, így hosszú játékórák során is kellemesen illeszkedik a füledre és fejedre. A hangzás részletes és tiszta, ami elengedhetetlen egy jó játékélmény érdekében. A 7P+ mikrofonja is nagyban segíti a kommunikációt más játékosokkal, hiszen éles és érthető hangot biztosít.

Végső soron, ha egy kiváló minőségű és jól hangzó gamer fülhallgatót keresel, érdemes elgondolkoznod az Arctis 7P+ beszerzésén. Ne feledd, hogy ez egy befektetés is egyben, hiszen a füles tartós és így hosszú ideig élvezheted a vele nyújtott élményt.

SteelSeries Arctis 7P+

  • PlayStation 4
  • PlayStation 5
  • Nintendo Switch

SteelSeries Arctis 7P+ teszt és vélemények – GYIK

Milyen az akkumulátor-élettartam?

Az akkumulátor-élettartama a használat intenzitásától és a beállításoktól függően változik, de az Arctis 7P+ általában 20-24 órás üzemidőt kínál egy töltéssel. Ügyelj arra, hogy a fejhallgatót rendszeresen feltöltsd, így elkerülheted az akkumulátor lemerülését a játék közepén.

Mennyire kényelmes a viselet?

Az Arctis 7P+ ergonomikus kialakításának köszönhetően kényelmes viselet hosszabb játék- vagy zenehallgatási időszakok alatt is. A fejpánt állítható, így könnyen illeszkedik különböző fejméretekhez és alakokhoz. A párnázott fülpárnák puha tapintásúak és komfortosak még hosszú használat mellett is.

Milyen a mikrofon minősége?

Az Arctis 7P+ mikrofonja kiváló minőségű, tiszta és érthető hangátvitelt biztosít. A zajcsökkentő funkció képes eltávolítani a háttérzajt és más zavaró hangokat, így a kommunikáció játék közben is zökkenőmentes legyen.

Hogyan teljesít játékok közben?

A fejhallgató jól teljesít játék közben, és képes a részletes hangzást és a pontos helymeghatározást nyújtani. Ez a funkció különösen hasznos a kompetitív játékokban, ahol a helyszíni hallgatási információ előnyt jelenthet az ellenfelekkel szemben.

Mennyire tartós az anyaghasználat?

Az Arctis 7P+ erős és tartós anyagokból készül, és jó minőségű szerkezeti alkatrészeket használ. A fejhallgató ellenáll az átlagos használat során jelentkező kopásnak és igénybevételnek. Azonban fontos megjegyezni, hogy a túlzott erőhatásoknak, hajlításoknak és leejtéseknek kitett külső sérülések valószínűleg befolyásolják a teljesítményét és élettartamát.

Könnyen csatlakoztatható-e a konzolhoz?

Az Arctis 7P+ könnyen csatlakoztatható a legtöbb konzolhoz és platformhoz, beleértve a PlayStation 4-et és 5-öt, valamint a PC-t és a mobilkészülékeket is. A vezeték nélküli kapcsolat biztosítja a gyors és zökkenőmentes kapcsolódást, és lehetővé teszi, hogy szabadon mozogjon a játékteremben anélkül, hogy a vezetékek akadályoznák.