You are currently viewing Duplán kaptak fizetést a városi alkalmazottak, 200 milliót követelnek vissza

Duplán kaptak fizetést a városi alkalmazottak, 200 milliót követelnek vissza

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

A zürichi hatóságok bocsánatot kértek a város alkalmazottaitól, miután egy technikai hiba miatt kétszeresen fizették ki a havi fizetéseket, amelyeket a helyi tisztviselők most megpróbálnak visszakövetelni – írja a Fortune.

A közlemény szerint mintegy 175 millió frankot (200 millió dollár) küldtek el hibásan hétfőn, ami a februári fizetés napja volt.

A dolgozók nem tarthatják meg a pénzt, és a tisztviselők megpróbálnak egy egyszerűsített eljárást kidolgozni, hogy az érintett 30 000 alkalmazott könnyen visszautalhassa azt.

Az állami tulajdonú Zuercher Kantonalbanknál, amely a város bérátutalásait kezeli, technikai hiba okozta a gondot. A bank maga mondta, hogy a Swisscom AG egyik vállalkozójának hibás szoftvere okozta a hibát.

“A Swisscom tisztában van az incidens súlyosságával, és elnézést kér az okozott kellemetlenségekért” – áll a távközlési vállalat közleményében, amelyet a bank is megosztott.

A svájci lapok szerint a váratlan szélhámosság miatt a dolgozók tömegesen hívták fel a város irodáit, hogy a pluszpénzről érdeklődjenek. Mások gúnyosan “inflációs kompenzációnak” nevezték a város intranetjén, és követelték az összeg megismétlését.

Ez is érdekelhet:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.