You are currently viewing Az Nvidia új üzleti egységet hoz létre az OpenAI és a Microsoft kegyeiért

Az Nvidia új üzleti egységet hoz létre az OpenAI és a Microsoft kegyeiért

Hirdetések
tradingview 250

Az Nvidia új üzleti egységet hozott létre, amely a felhőalapú számítástechnikai vállalatok és más vállalkozások számára egyedi chipek, köztük nagy teljesítményű mesterséges intelligencia (AI) processzorok létrehozására szakosodott. Ezzel a lépéssel a vállalatot túlszárnyalni igyekvő, egyre növekvő számú vállalkozással szemben kíván védekezni, és a gyorsan növekvő egyedi AI-chip-iparág egy részét szeretné biztosítani.

Az Nvidia ügyfelei, köztük az OpenAI, a Microsoft, az Alphabet és a Meta Platforms, sietve igyekeztek biztosítani chipjeik korlátozott mennyiségét, hogy versenyezhessenek a gyorsan fejlődő generatív AI-piacon. Mivel a csúcskategóriás AI-chipek piacának mintegy 80%-a az irányítása alatt áll, az Nvidia tőzsdei értéke idén 40%-kal, 1,73 billió dollárra nőtt, miután 2023-ban több mint háromszorosára emelkedett.

Sok nagy ügyfél számára a H100 és A100 processzorai sokoldalú, univerzális AI processzorként szolgálnak. Az informatikai cégek azonban már egyedi belső chipeket készítenek az egyedi igények kielégítésére. Ez segíthet az energiafelhasználás, a tervezési költségek és az idő csökkentésében.

Hirdetések

Az Nvidia most megpróbál segíteni ezeknek a cégeknek egyedi AI-chipek létrehozásában, amelyeket a konkurens cégeknek, például a Marvell Technology-nak és a Broadcomnak adtak át – közölték névtelen források, akiknek nem volt szabad nyilvánosan beszélniük.

Ez is érdekelhet:

Forrás: Reuters

Hirdetések
whitepress magyar banner

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.