You are currently viewing Így tölthetsz el két hónapot egy óceánjárón
Fotó: Oceania Cruises

Így tölthetsz el két hónapot egy óceánjárón

Hirdetések
99bitcoin-tokens

Azok az utazók, akik álmodtak már arról, hogy egy tengerjáró hajón éljenek, hamarosan kipróbálhatják ezt az életstílust az Oceania Cruises előkelő, 1250 vendéget befogadó Riviera fedélzetén egy kéthónapos hajóúttal.

A Norwegian Cruise Line Holdings prémium márkája nemrég jelentette be, hogy 12 éves hajója három új, 2024-es és 2025-ös útvonalra indul Afrikába és Ázsiába. Ezek időtartama 27 és 59 nap között mozog.

És mivel az Oceaniáról van szó, az utazók ezt az egy-két hónapot a tengeren tölthetik majd, ahol ingyen pezsgővel és különleges ételekkel kényeztetik őket.

A Royal Caribbean Icon of the Seas-hoz hasonló óriás tengerjáró hajók a tömegközönség számára is vonzóak.

De ezeknek a megahajóknak a legmegdöbbentőbb tulajdonsága, a méretük egyben a legnagyobb korlátjuk is lehet: Sokuk túl nagy ahhoz, hogy egyes kikötőkben elférjenek.

Ez az a hely, ahol a kisebb hajók, mint az Oceania 785 láb hosszú Riviera, szó szerint beilleszkednek.

Az Oceania három új útvonala ahelyett, hogy a szokásos karibi és mexikói célállomásokat járná be, Afrika és Ázsia kevésbé frekventált kikötőit célozza meg.

A három útvonal közül a leghosszabb, az 59 napos Grand Voyage november 14-én indul Barcelonából. Onnan a hajó végighajózik Nyugat- és Dél-Afrikán, majd vissza északra Délkelet-Afrikán és a szomszédos szigeteken keresztül, keletre Dél- és Délkelet-Ázsiába, és 2025. január 12-én Szingapúrban ér véget.

59 napos Grand Voyage
59 napos Grand Voyage – Fotó: Oceania Cruises

Ez a kéthónapos útvonal, amely személyenként 15 700 dollárról (5,4 millió forint) indul, olyan úti célokat is tartalmaz majd, mint Walvis Bay, Namíbia; Dar Es Salaam, Tanzánia; és Male, Maldív-szigetek.

Ha két hónap a tengeren túl hosszúnak tűnik, az útvonal két szakaszra bontva is foglalható.

A legrövidebb, 27 napos “Nyugat-Afrika ritmusai” a Grand Voyage útvonalának első felét követi Barcelonából a dél-afrikai Fokvárosba.

A 32 napos “Colonial Crowns” hajóút ezután a Fokvárostól Szingapúrig tartó utolsó szakaszt tenné meg.

Az előbbi ára személyenként 4400 dollárról (1,5 millió forint) indul, míg az utóbbi 4900 dollárba (1,7 millió forint) kerülne az utazóknak.

Ezek magas árak az anyavállalat népszerűbb Norwegian Cruise Line útvonalaihoz képest.

kabin 25k dollar
Fotó: Oceania Cruises

De az átlagos hajóutakkal ellentétben ezen az egy-két hónapos utazáson a vendégek hozzáférhetnek az Oceania csúcskategóriás ingyenes szolgáltatásaihoz: alkohol, hét speciális étkezőhely, Bulgari piperecikkek, és ami a legfontosabb, WiFi.

Az Oceania felár ellenében még az oda-vissza repülőjegyeket is lefoglalja az utazóknak.

A meghosszabbított hajóutak népszerűsége az egekbe szökött, mind a foglalások, mind az internetes hírek terén.

A hosszabb hajóutak iránti kereslet olyannyira kiemelkedő, hogy még az ultraluxus Regent Seven Seas drága, hónapokig tartó világ körüli hajóútjai is “rekordidő alatt” keltek el öt egymást követő évben, közölte az üzemeltető 2022-ben.

A legutóbb bejelentett, 154 éjszakás, 2026-os útvonalra még mindig van néhány kabin, amely 96 600 dollárról (33,3 millió forint) indul fejenként.

Az egyik folyamatban lévő meghosszabbított hajóút még internetes szenzációvá is vált: A Royal Caribbean Ultimate World Cruise.

A 2023. december 10-én induló hajóút óta a “TravelTok” tele van videókkal a kilenc hónapos körutazásról – és az összes fedélzeti drámáról, ami ebből adódhat.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Forrás Business Insider

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.