Megfenyegették a Nintendo-t, lemondták a japán esport rendezvényt

Hirdetések
wiener_ai-1

A Nintendo lemondta a Nintendo Live 2024 Tokyo-t és elhalasztotta más japán esportesemények megrendezését, miután a személyzetet és a nézőket is folyamatosan megfenyegették.

Egy japán sajtóközleményből, amelyet a megbízható fordító, Genki osztott meg az X/Twitteren, kiderült, hogy a “minden korosztályt megcélzó Nintendo szórakozás ünnepe”, amelyet először 2023-ban rendeztek meg az Egyesült Államokban, törölték, és elhalasztották a fő esport-bajnokságokat.

A Nintendo közölte, hogy alkalmazottai könyörtelen fenyegetéseket kaptak, amelyek az utóbbi időben a Nintendo Live 2024 nézői, résztvevői és munkatársai ellen is irányultak, így a biztonság érdekében kénytelenek lemondani a rendezvényt. A rendezvényt január 20. és 21. között rendezték volna meg.

A Splatoon Koshien 2023 nemzeti döntőjét, amelyet 2023 decemberében kellett volna megrendezni, szintén elhalasztották. A Nintendo Live 2024-re tervezett eseményeket – a Splatoon 3 World Championship 2024, a Mario Kart 8 Deluxe Online Challenge Final Stage és a Mario Kart 8 Deluxe World Championship 2024 – természetesen szintén elhalasztották, mindegyiket egyelőre meghatározatlan időpontra.

A Nintendo elnézést kért az okozott kellemetlenségekért, és megköszönte a rajongók megértését.

A 2023-as esemény, amelyet szeptemberben rendeztek meg a Washington állambeli Seattle-ben, számtalan rajongó-központú ünnepséget tartalmazott, többek között lehetőséget arra, hogy játszhassanak az érkező Switch-játékokkal, teljesítsék a versenyeket, fotózkodjanak a karakterekkel, élő színpadi előadásokat nézzenek meg és még sok minden mást.

Ez is érdekelhet:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.