Még idén jöhet a Nintendo Switch 2

Hirdetések
dogeverse banner

A Nintendo elnöke megerősítette, hogy a Switch 2 bejelentése “még ebben a pénzügyi évben” megtörténik, a találgatások pedig egyből megindultak.

Kedden (május 7-én) Shuntaro Furukawa a Nintendo Co Ltd X fiókján osztotta meg a hírt, aminek sok rajongó örülhet.

Mivel a pletykamalom az utóbbi időben igencsak beindult, sokan próbálják kitalálni, hogyan fog kinézni a “Switch 2”, és mikor vehetjük majd kézbe, örömmel fogadjuk a hivatalos megerősítést az utód piacra lépéséről.

A posztban olvasható: “Itt Furukawa, a Nintendo elnöke beszél. Még ebben a pénzügyi évben be fogjuk jelenteni a Nintendo Switch utódját. Több mint kilenc év telt el azóta, hogy 2015 márciusában bejelentettük a Nintendo Switch létezését. Idén júniusban tartunk egy Nintendo Directet a Nintendo Switch 2024 második felére vonatkozó szoftverkínálatával kapcsolatban, de kérjük, vegyék figyelembe, hogy a Nintendo Switch utódjáról nem lesz szó a prezentáció során.”

Mire számíthatunk a Nintendo Switch 2-től

Bár a konzol körüli találgatások intenzívek voltak, a Nintendo mai bejelentése az egyetlen olyan megerősítés, amely részleteket árul el a Switch-rajongók számára.

Így most már tudjuk, hogy a Switch 2-ről mostantól 2025 április elejéig több minden fog megjelenni, a Nintendo pedig elvárásokat fogalmaz meg az izgatottak számára.

Ami a változásokat illeti, amiket láthatunk, egy friss jelentés szerint a csúszó Joyok mágnesesek lehetnek a Nintendo készülék legújabb változatán. Ezt egyelőre nem erősítették meg, és a fejlesztő részéről sem érkezett erre utaló jelzés, de egy spanyol nyelvű gaming hírportál beszámolt a pletykáról amit állítólag a gyártóktól hallottak.

Egy másik, a tajvani gazdasági fórum által közzétett pletyka szerint a Nintendo Switch 2 nagyobb lehet az eredetinél, de csak 8 GB RAM-mal és 64 GB fedélzeti tárolóval.

A Tajvani Gazdasági Fórum azt is írta, hogy a megjelenés a “globális infláció és a gyenge még nyomás” miatt áremelkedést fog tartalmazni, a várakozások szerint ez 400 dollár körül lesz.

Ezek is érdekelhetnek:

Hirdetések

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.