You are currently viewing Meta: 10 éves kortól használhatók a VR szemüvegek, igazuk van?
Képforrás: GSMarena.com

Meta: 10 éves kortól használhatók a VR szemüvegek, igazuk van?

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

Érdekes hírünk van mára: a Meta hamarosan hivatalosan is engedélyezni fogja, hogy már 10 éves kortól használhassák a Meta Quest 2 és 3 VR headsetjeit – természetesen, ha a szülők engedélyezik. A technológiai óriás a blogbejegyzésében azt írja, hogy “hatalmas választéka van lebilincselő és oktató alkalmazásoknak, játékoknak és még sok másnak” a gyerekek számára, még akkor is, ha a szakértők még mindig nem döntöttek arról, hogy ez egészséges-e vagy sem.

Az új, szülők által kezelt Meta-fiókoknál a mama vagy apa engedélye szükséges az indításhoz, és ők irányíthatják, hogy mely alkalmazásokat használhatják a gyerekek, és időkorlátot is beállíthatnak. Ha részt szeretnél venni, a legtöbb szükséges információ a fiókod “családi központ” részében lesz elérhető.

Adatvédelem és gyerekfiókok a Metánál

Az adatgyűjtésről szólva, a cég azt mondja:

“Az általunk gyűjtött információkat a 10-, 11-, és 12 évesekről a Meta Quest termékeinken keresztül felhasználjuk a koruknak megfelelő élménynyújtásra. Nem szolgálunk hirdetéseket ebben a korcsoportban. A szülők dönthetnek arról is, hogy gyermekük adatait felhasználjuk-e az élmény javítására, és törölhetik gyermekük fiókját, beleértve az összes hozzá kapcsolódó adatot.”

Reméljük, hogy tényleg törlik, amikor kéred, nem úgy, mint néhány nagy tech cég, amelyek megőrzik a gyerekek adatait.

Természetesen minden a szülőn múlik, hogy a VR szemüveg megfelel-e a gyermekének.

A Meta érdemére legyen mondva, hogy egy dokumentumot biztosít, amelyben számos potenciális VR-veszélyről tesznek említést, kezdve azzal a ténnyel, hogy a VR szemüvegek sokkal nehezebbek egy kisgyermek számára, mint egy felnőttnek. A készülék használata miatti szemfáradtság és a hányinger lehetséges veszélyeiről nem is beszélve.

Minden szekció azonban azzal végződik, hogy a Meta valami olyasmit mond, hogy “de nem találtunk bizonyítékot arra, hogy ez káros lenne“. Nem mondhatjuk azt, hogy nem mondanak igazat, de a cégnek nem igazán sikerült megbízható hírnevet kiépítenie, amikor arról van szó, hogy a termékei hogyan befolyásolják negatívan az embereket.

Te mit gondolsz? Engednéd a gyerekednek a VR szemüvegek használatát, és ha igen milyen hosszú ideg?

További híreink:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.