You are currently viewing Az Epic Games az Apple után újabb tech óriást visz perre
Fotó: Unsplash

Az Epic Games az Apple után újabb tech óriást visz perre

Hirdetések
dogeverse banner

A Fortnite kiadója, az Epic Games hétfőn perre viszi a tech óriást, azt állítva, hogy mobil alkalmazásboltja illegális monopólium. Az Epic korábban bíróság elé vitte hasonló ügyben az Apple-t, amit nagyrészt az Apple nyert meg, de az Epic nem adta fel a harcot. Az Apple-lel szembeni antitröszt pert már lefolytatták, azonban az Epic és a Google közötti hasonló pert még nem tárgyalták. Ez a per 2020. augusztus 13-án indult, amikor az Epic bejelentette, hogy kikerüli az Apple és a Google alkalmazásboltjok díjait, és közvetlenül az Epic saját fizetési rendszerén keresztül értékesíti a V-Bucks virtuális valutát.

Epic a Google ellen

Az Epic azt állítja, hogy a Google megnehezíti a fejlesztők és felhasználók számára az Android alkalmazásbolt és a standard díjak megkerülését, ezzel illegális monopóliumot teremtve, ami jogtalanul gazdagítja a Google-t, és mesterségesen emeli az alkalmazások árait. Az Epic szerint a Google jogellenesen köti össze a Google Play fizetési platformját a Google Play alkalmazásboltjával. A Google viszont azt állítja, hogy ha az Epic nyer, az veszélyeztetheti az Android telefonok biztonságát, mivel alapvető védelmet bontana le a külső forrásból származó alkalmazásokkal szemben.

Az Epic és a Google közötti perben a bíróságnak döntenie kell arról, hogy a Google-nak monopóliuma van-e az alkalmazásboltok területén. Az Epic azt állítja, hogy a Google monopolhelyzetben van az “Android alkalmazáselosztás” és az “Android alkalmazáson belüli fizetési feldolgozás” területén. A Google azonban azt fogja állítani, hogy az igazi verseny az Apple-lel van, mivel az emberek választhatnak az iPhone vásárlása mellett.

A bírósági eljárások során az Epic és a Google számos bizonyítékot fog felhozni, amelyek befolyásolhatják a zsűrit. Más résztvevők is perelték a Google-t, de mindannyian peren kívül egyezségre jutottak. Az Epic azonban nem hajlandó megegyezésre jutni, amíg a “Google adó” létezik. Az Epic álláspontja szerint a Google semmilyen megegyezést nem fog tudni elkerülni. A per eredménye befolyásolhatja a Google alkalmazásboltjának jövőjét, és mindkét vállalat sokat kockáztat. A per november 6-án kezdődik, és körülbelül öt hétig fog tartani.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Forrás The Verge

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.