You are currently viewing A rendőrség figyelmeztetést adott ki: az iOS 17-es szoftverfrissítéssel nagy gondok vannak
Képforrás: Unsplash

A rendőrség figyelmeztetést adott ki: az iOS 17-es szoftverfrissítéssel nagy gondok vannak

Hirdetések

Több massachusettsi rendőrkapitányság is figyelmeztetést osztott meg szülőkkel az Apple új iOS 17 szoftverfrissítésével kapcsolatban.

A dightoni és az andoveri rendőrség is azok között volt, akik a közösségi médiában adtak ki figyelmeztetést a nemrég megjelent iOS 17 szoftverfrissítést követően.

andover ios17 alert

“Ha iPhone-od van, és elvégezted a legutóbbi Apple iOS 17 frissítést, akkor a NameDrop nevű új funkciót alapértelmezetten engedélyezettre állították. Ez a funkció lehetővé teszi a kapcsolattartási adatok megosztását pusztán azáltal, hogy a telefonokat közel hozzátok egymáshoz” – írta a rendőrség.

A rendőrség azt javasolja a szülőknek, hogy kapcsolják ki ezt az alapértelmezett funkciót a telefon beállításaiban, az általános menüpontban. Onnan kiválaszthatják az AirDropot, majd a “Bringing Devices Together” (Eszközök közelítése) menüpontot, és ott kikapcsolhatják a funkciót.

Alan Crowetz technológiai és kiberbiztonsági szakértő a CBS Philadelphiának elmondta, hogy a funkció különösen veszélyes lehet a gyerekek számára.

“Ha egy idegen elsétál a gyermeked mellett, és megszerzi az elérhetőségi adatait, megkapják a gyerekek e-mail címüket, és láttuk, hogy a rosszfiúk, a pedofilok és mások hogyan használják ki ezeket e-mail küldésre, a telefonszámot az sms küldéséhez, stb. Ezt tényleg ki is használják. És Isten ments, hogy úgy döntsenek, hogy a lakcímedet meglátogassák vagy még mélyebben becserkésszenek. A kiberbiztonság szempontjából ez egy komoly vörös zászló – mondta Crowetz, az InfoStream munkatársa”

Ez is érdekelhet:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.