You are currently viewing A BYD és a GAC új modelljei a Teslát utánozzák
Fotó: GAC

A BYD és a GAC új modelljei a Teslát utánozzák

Hirdetések
dogeverse banner

A BYD új modellje, a Sea Lion 07, közvetlen konkurenciát állít a Tesla másik népszerű modelljének, a Model Y-nek. A Sea Lion 07 a BYD új közepes méretű SUV-sorozatának kezdetét jelenti, és szinte azonos méretekkel rendelkezik, mint a Tesla Model Y-ja. Mint általában, a BYD alulmúlja a Model Y árát, a Sea Lion SUV ára 27 600 és 35 900 dollár között mozog, míg a Model Y ára szinte tízezer dollárral magasabb a piacon.

A Sea Lion 07 a BYD fejlett e-Platform 3.0-ra épül, amely intelligens hajtáslánc integrációs technológiákat és a DiSus-C futómű- és karosszéria-vezérlési rendszert tartalmazza. A Sea Lionnak lesznek hátsó- és összkerékhajtású verziói is, míg a pontos teljesítmény- és hatótávszámok később kerülnek nyilvánosságra.

A BYD kiválóan alkalmazza a vertikális integrációt, saját akkumulátorait és elektromos jármű platformjait használva, hogy jelentős mértékben megközelítse a Tesla által az elmúlt negyedévben eladott elektromos járművek számát. A Sea Lion 07 bemutatásával most a Model Y piacát is meghódíthatja, és izgalmas lesz látni, hogy az év negyedik negyedévében hogyan alakulnak az eladási számok a két elektromos jármű óriás között.

A GAC a Model X-et utánozza

A Guangzhou Auto Show-n további kínai elektromos járműgyártók is bemutatták új modelljeiket, például a GAC Aion. Ez a márka a Hyper HT SUV-t hozta el, amelynek magasabb felszereltségi szintjei közvetlenül a Tesla másik járművét, a Model X-et célozzák meg. Ugyanazokat a felfelé nyíló hátsó ajtókat kínálják, mint a Tesla, de költséghatékonyabbak.

Az új Hyper HT induló ára mintegy 30 500 dollár, míg a legfelső felszereltségi szinttel ellátott autó 45 750 dollárba kerül, és egy 93 kWh-s akkumulátort kínál, amely 5C töltési sebességgel rendelkezik. Az autó így 10 perc alatt körülbelül 200 mérfölddel növelheti az EPA becslés alapján számolt hatótávolságot.

Ezenkívül három LiDAR-t is tartalmaz a vezetési segédrendszerekhez. A GAC dicsekszik azzal, hogy a Hyper HT képes lesz kihasználni az autonóm vezetési rendszert a város utcáin Kínában. 2024 harmadik negyedévére a Hyper HT önállóan fog tudni vezetni anélkül, hogy nagyfelbontású térképekre támaszkodna, több kínai városban is.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.