You are currently viewing Amazon: Mostantól lehetőség lesz az autóvásárlásra is
Fotó: Hyundai USA / Twitter

Amazon: Mostantól lehetőség lesz az autóvásárlásra is

Hirdetések
dogeverse banner

Az Amazon bejelentette, hogy jövőre lehetőséget biztosít autókereskedők számára autók értékesítésére a platformján, elsőként a dél-koreai Hyundai vállalattal kezdve. Az Amazon az évek során fokozatosan terjeszkedett az autóvásárlás területén, digitális bemutatótermeket kínálva a vásárlóknak az autók kutatásához és összehasonlításához.

Az új szolgáltatás 2024-től elérhető lesz, lehetővé téve a vásárlók számára, hogy online vásároljanak autót az Amazon felületén keresztül, majd azt helyi kereskedésüktől átvegyék vagy házhoz szállíttassák. A funkció lehetővé teszi a vásárlók számára a környékükön elérhető járművek keresését, kiválasztását és az Amazonon történő kényelmes kifizetést.

Amazon Alexa az autódban

A Hyundai-val kötött partnerség részeként a vállalat 2025-től beépíti az Amazon Alexa hangasszisztenst az autóiba. Az Amazon vezérigazgatója, Andy Jassy, szerint ez a partnerség jelentősen megváltoztatja az online autóvásárlást. A bejelentés hatására az használt autókereskedők részvényei csökkentek a csütörtöki tőzsdei kereskedés során.

Fontos megjegyezni, hogy bár a vásárlók autókat vásárolhatnak az Amazonon keresztül, a kereskedő továbbra is a végső eladó. A hagyományos autógyártók, mint például a Hyundai, bonyolult kapcsolatokkal rendelkeznek a kereskedőkkel, és sok államban a törvények nehezítik vagy tiltják az új járművek közvetlen értékesítését a fogyasztóknak. Ezzel szemben az elektromos járműgyártók, például a Tesla, kreatív megoldásokkal kerülték meg az ilyen korlátokat.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.