You are currently viewing A Sony ejtette a Huaweit – A P70-es készülék kameráit házon belül gyártják le
Fotó: Unsplash

A Sony ejtette a Huaweit – A P70-es készülék kameráit házon belül gyártják le

Hirdetések

A legfrissebb Weibo pletykák szerint a Sony véget vetett a Huawei-vel való kapcsolatának, így az utóbbit cserben hagyva a következő generációs zászlóshajó mobilok kamerájának gyártása terén. Ez rossz hír lenne bármelyik modern mobilkészülék-gyártó számára, de talán még rosszabb egy olyan márka számára, amely büszke a DxOMark-csúcsot döntögető zászlóshajók szilárd rekordjára.

Ezért a Huawei most vélhetően saját kezébe veszi a dolgokat, és saját maga gyártja le a jól megbecsült P-sorozatú kameráinak frissítéseit. Ez teljesen valószínűtlen dolog lenne, amit néhány okostelefon-gyártó OEM-nek tulajdoníthatnánk – ez azonban 2023-tól ismét saját, egyedi chipsetek tervezéséhez tér vissza (mint az Apple és az Axx sorozatú iPhone processzorai).

Hirdetések

Ezért nem teljesen kizárt, hogy a Huawei most a lényegében csak egy újabbfajta CMOS gyártására adja a fejét. Bármennyire is szeretné sok riválisa ugyanezt megtenni, általában nem éri meg a fáradságot, tekintve, hogy az olyan cégek, mint a Sony és a Samsung milyen régóta készítenek szenzorokat hasonló anyagból.

Hirdetések

Ennek megfelelően egy 100%-os XMAGE kamera valószínűleg jól illene egy következő generációs P70-es sorozatú okostelefonhoz – ugyanakkor az egyedi képérzékelő tervezésének lehetősége még a Huawei számára is túlzás lehet.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?