You are currently viewing Miért halk a telefonom?

Miért halk a telefonom?

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

Mi a teendő, ha telefonálás közben halk a telefonod?

Előfordult már, hogy a vonal másik végén kiabáltak a telefonba de te akkor sem nagyon értetted? Ne aggódj nem a hallásoddal lesz probléma, valószínűleg a telefonod hangszórója okozza ezt a problémát. Biztosan felmerült benned a kérdés, hogy miért halk a telefonom?

Mielőtt bármit tennél, érdemes leellenőrizni a készüléket, hogy nincs-e levéve a hangerő, vagy van-e megfelelő térerő. A hibalehetőség kizárásra egy jó megoldás ha kihangosítod a telefonod, vagy headsetet csatlakoztatsz. Ha úgy megfelelően hallod a másik felet, normál esetben viszont halkan vagy egyáltalán nem hallod amit mondanak, akkor valószínűleg a telefon hangszórójával lesz a probléma.

A telefonokon egy csengő és egy beszédhangszóró van, az előbbi a média fájlok lejátszásáért, az utóbbi pedig a hívás közbeni megszólalásért felel.

Miért halk a hangszóró?

A beszéd hangszóró előtt egy rács található, amely meggátolja, hogy a membránhoz bármiféle külső szennyeződés, vízálló készülékek esetén pedig víz kerüljön, ezzel meghibásodást okozva. Ezek a rácsok könnyen eltömődnek, ezért lehet, hogy halkabban hallod a másik felet, vagy nem is érted, amit mond.

Te tudod már milyen vezeték nélküli fülhallgatót szeretnél? Cikkünk megmutatja a legjobbakat.

Telefon hangszóró tisztítás

Hirdetések

Ahhoz, hogy szépen el tudd távolítani a hangszóró rácsba került külső szennyeződést, egy puhább sörtéjű fogkefére, vagy egy finomabb szálú ecsetre lesz szükséged. Óvatosan kezd el dörzsölni a hangszóró rácsfelületét. Sűrített levegővel nem ajánlatos fújni a fent említett területet, ugyanis a membrán könnyen megsérülhet, és az már csak cserével orvosolható.

Hangszóró cserére abban az esetben van szükség, ha a tisztítás nem oldja meg a problémát, vagy ha hívás közben nagyon recsegve hallod a másik felet. Vannak olyan telefon típusok is ahol a rács külön cserélhető és, már az is megoldja a problémát amelynek a költsége is olcsóbb.

Update:

A házi praktikák sok esetben nem a legjobb megoldást nyújtják hosszú távon, így mindenképp érdemes megnézetni szakemberrel. Lehetséges, hogy egy komolyabb problémát tud megoldani a szervizben a szakember. 

A PhoneBazis jelenleg nem áll kapcsolatban egyetlen szervízzel sem.

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.