Miért halk a telefonom?

Miért halk a telefonom?

Mi a teendő, ha telefonálás közben halk a telefonod?

Előfordult már, hogy a vonal másik végén kiabáltak a telefonba, de te akkor sem nagyon értetted? Ne aggódj nem a hallásoddal lesz probléma, valószínűleg a telefonod hangszórója, okozza ezt a problémát. Biztosan felmerült benned a kérdés, hogy miért halk a telefonom?

Mielőtt bármit tennél, érdemes leellenőrizni a készüléket, hogy nincs-e levéve a hangerő, vagy van-e megfelelő térerő. A hibalehetőség kizárásra egy jó megoldás ha kihangosítod a telefonod, vagy headsetet csatlakoztatsz. Ha úgy megfelelően hallod a másik felet, normál esetben viszont halkan vagy egyáltalán nem hallod amit mondanak, akkor valószínűleg a telefon hangszórójával lesz a probléma.

A telefonokon egy csengő és egy beszédhangszóró van, az előbbi a média fájlok lejátszásáért, az utóbbi pedig a hívás közbeni megszólalásért felel.

Miért halk a hangszóró?

A beszéd hangszóró előtt egy rács található, amely meggátolja, hogy a membránhoz bármiféle külső szennyeződés, vízálló készülékek esetén pedig víz kerüljön, ezzel meghibásodást okozva. Ezek a rácsok könnyen eltömődnek, ezért lehet, hogy halkabban hallod a másik felet, vagy nem is érted, amit mond.

Hogyan tudod megtisztítani?

Ahhoz, hogy szépen el tudd távolítani a hangszóró rácsba került külső szennyeződést, egy puhább sörtéjű fogkefére, vagy egy finomabb szálú ecsetre lesz szükséged. Óvatosan kezd el dörzsölni a hangszóró rácsfelületét. Sűrített levegővel nem ajánlatos fújni a fent említett területet, ugyanis a membrán könnyen megsérülhet, és az már csak cserével orvosolható.

Hangszóró cserére abban az esetben van szükség, ha a tisztítás nem oldja meg a problémát, vagy ha hívás közben nagyon recsegve hallod a másik felet. Vannak olyan telefon típusok is ahol a rács külön cserélhető és, már az is megoldja a problémát amelynek a költsége is olcsóbb.

Close Menu
×
×

Kosár

Buy for 9 900 Ft more and get free shipping