You are currently viewing Telefon reset, avagy alaphelyzetbe állítás: A legegyszerűbb folyamat

Telefon reset, avagy alaphelyzetbe állítás: A legegyszerűbb folyamat

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

A „reset” szó a legtöbbünk számára nagyon ijesztő szó. A gondolattól, hogy elveszítjük az összes névjegyünket, fényképünket és fontos dokumentumokkal teli fájlunkat, kiráz a borzongás. A rendszer visszaállítása azonban valóban segíthet a telefon egyes problémáinak megoldásában. A rendszer visszaállítása nemcsak az összes adatot eltávolítja, hanem a telefon eredeti gyári beállításait is visszaállítja.


Ha olyan hibákkal szembesül, mint például a képernyők késése vagy lefagyása, vagy esetleg az akkumulátor lemerítésével kapcsolatos problémák, akkor a rendszer visszaállítása lehet a megoldás a problémára. De megértjük – a telefon visszaállítása olyan érzés lehet, mintha mindent törölne rajta! Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan állíthatja vissza telefonrendszerét, hogy többé ne kelljen aggódnia ezek miatt.

Képforrás: Pexels

Miért kell alaphelyzetbe állítani a telefont?

Számos oka lehet annak, hogy vissza szeretné állítani telefonrendszerét. Ezek közül néhány lehet:

 • Új telefonja van, és vissza szeretné állítani az eredeti beállításokat.
 • A telefon lefagyott vagy késik.
 • A telefon akkumulátora nagyon gyorsan lemerül.
 • Törölnie kell az adatait, mert el akarja adni a telefonját.
 • Rosszindulatú program van a telefonján, és azonnal el szeretné távolítani.

Ez csak néhány ok, amiért alaphelyzetbe kell állítania telefonrendszerét. A zökkenőmentes működés érdekében tanácsos évente legalább egyszer alaphelyzetbe állítani a telefont. Szerencsére a legtöbb modern okostelefonban van egy visszaállítási lehetőség, ahol egyszerűen törölheti a telefon adatait, és visszaállíthatja a gyártó eredeti beállításait.

Ha problémái vannak a telefonnal, érdemes megfontolni a visszaállítását, mielőtt elviszi a boltba javításra. Mielőtt azonban folytatná a visszaállítási folyamatot, győződjön meg róla, hogy biztonsági másolatot készített az adatokról.

Készítsen biztonsági másolatot a telefon visszaállítása előtt

Hirdetések

Tudjuk, hogy nagyon szeretné visszaállítani telefonját, de van egy fontos lépés, amelyet soha nem szabad elfelejtenie – a telefon visszaállítása előtt készítsen biztonsági másolatot az adatokról.

Ha azért állítja vissza telefonját, mert késik vagy lefagy, akkor előfordulhat, hogy a telefon újraindításával meg tudja oldani a problémát. Ha azonban telefonja alaphelyzetbe állítását tervezi, mert el akarja adni, vagy mert rosszindulatú programot fedezett fel a telefonján, akkor mindenképpen alaphelyzetbe kell állítania. Az egyik oka annak, hogy az okostelefonon visszaállítási lehetőség van, az az, hogy eladhatja vagy elajándékozhatja személyes adatainak felfedése nélkül.

Ha azonban nem készített biztonsági másolatot az adatairól, akkor nem fogja tudni hozzájutni adataihoz az adatok felfedése nélkül. Tehát a telefon alaphelyzetbe állítása előtt győződjön meg róla, hogy mindenről biztonsági másolatot készít a telefonján. Egyszerűen átviheti adatait a számítógépére, vagy használhat külső tárolóeszközt. Így minden adatról másolatot kaphat minden esetre.

További cikkajánló:

Gyakori telefonlefagyás probléma – 4 megoldás

Kábeles vagy indukciós töltést használjunk?

A telefonrendszer visszaállítása: A legegyszerűbb folyamat

A telefonrendszer alaphelyzetbe állítása egyszerű, de telefonról a másikra eltérő. Fontos megjegyezni, hogy a telefon alaphelyzetbe állítása során minden adatot törlünk az eszközről. Először is meg kell győződnie arról, hogy biztonsági másolatot készített az eszköz adatairól. Miután befejezte a biztonsági mentési folyamatot, lépjen az eszköz beállítási menüjébe. Itt talál egy „Reset” opciót.

– iPhone-felhasználóknak: lépjen a „Beállítások” menübe, és válassza az „Általános” lehetőséget. Koppintson a „Visszaállítás” elemre, és válassza az „Összes tartalom és beállítás törlése” lehetőséget.

– Android-felhasználóknak: lépjen a „Beállítások” menübe, és válassza a „Biztonsági mentés és visszaállítás” lehetőséget. Érintse meg a „Gyári adatok visszaállítása” elemet, és válassza az „Összes törlése” lehetőséget.

– Samsung-felhasználóknak: lépjen a „Beállítások” menübe, és válassza a „Biztonsági mentés és visszaállítás” lehetőséget. Érintse meg a „Gyári adatok visszaállítása” elemet, és válassza az „Eszköz visszaállítása” lehetőséget.

Tudnivalók a telefon alaphelyzetbe állítása előtt

Mielőtt visszaállítaná telefonrendszerét, tudnia kell, hogy ez nem jelent megoldást minden problémájára. A telefon visszaállítása segíthet néhány kisebb probléma megoldásában, de ez nem megoldás a telefon összes problémájának megoldására.

 • A telefon alaphelyzetbe állítása után nem tudja visszaállítani az adatait.
 • Ha a telefon lefagyott, akkor valószínűleg el kell vinnie egy javítóműhelybe.
 • Elveszíti az összes névjegyét, és újból hozzá kell adnia őket.
 • Újra be kell állítania telefonját, mint amikor először vette.
 • Újra le kell töltenie az alkalmazásait, és be kell jelentkeznie közösségi média fiókjaiba.
 • Egyes alkalmazások nem működnek a telefon alaphelyzetbe állítása után.

Samsung felhasználók: Állítsa alaphelyzetbe telefonját 3 lépésben

Ha Ön Samsung-felhasználó, és bármilyen okból vissza szeretné állítani az eszközt, akkor ezt a 3 lépéses folyamat követésével teheti meg.

 • Menjen a “Beállítások” elemre, és válassza a “Biztonsági mentés és visszaállítás” lehetőséget.
 • Érintse meg a „Gyári adatok visszaállítása” elemet, és válassza az „Eszköz visszaállítása” lehetőséget.
 • A visszaállítás megerősítéséhez válassza az „OK” lehetőséget az eszközén megjelenő felugró ablakban.

Android-felhasználók: Állítsa vissza telefonját 3 lépésben

Ha Ön Android-felhasználó, könnyen visszaállíthatja eszközét a 3 lépéses folyamat követésével.

 • Menjen a “Beállítások” elemre, és válassza a “Biztonsági mentés és visszaállítás” lehetőséget.
 • Érintse meg a „Gyári adatok visszaállítása” elemet, és válassza az „Eszköz visszaállítása” lehetőséget.
 • A visszaállítás megerősítéséhez válassza az „OK” lehetőséget az eszközén megjelenő felugró ablakban.

Konklúzió

Fontos megjegyezni, hogy a telefon visszaállítása az összes adatot törli a készüléken. Ezért javasoljuk, hogy a telefon alaphelyzetbe állítása előtt készítsen biztonsági másolatot adatairól, hogy elkerülje a fontos információk elvesztését.

Ha azért állítja alaphelyzetbe a telefont, mert lefagyott vagy lassú, akkor valószínűleg egy egyszerű újraindítás megoldja a problémát. Ha azonban visszaállítja telefonját, mert el akarja adni, vagy mert rosszindulatú program van az eszközén, akkor azt javasoljuk, hogy állítsa vissza.

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.