You are currently viewing A Nissan új elektromos autója olyan, mintha a Csillagok Háborújából jött volna

A Nissan új elektromos autója olyan, mintha a Csillagok Háborújából jött volna

Hirdetések
dogeverse banner

Ha azt gondolod, hogy az elektromos járműveknek az ökotudatos, kalandvágyó utazók számára olyannak kell lenniük, mint egy kispoligon űrhajó a kerekeken, akkor a Nissan legújabb koncepciója pont neked szól. Az autógyártó új “Hyper Adventure” modellje egy futurisztikus terepjáró, amely kielégíti a “kalandvágyó emberek változatos igényeit”, beleértve a tábori felszerelések tápellátását és az elektromos Jet Skik feltöltését a jármű nagy akkumulátorával, az “vehicle-to-everything”, azaz “V2X” technológiával.

A Nissan Hyper Adventure

A Nissan nem tett hozzá látszólagos akkumulátorméretet és hatótávolságot a Hyper Adventure koncepcióhoz, de azt állítja, hogy az EV képes “hónapokig tartó” utakra és távoli helyszínekre “jó energiaellátással” rendelkezni. A jármű belsejében bőven van hely a sátraknak, kajaknak és más felszereléseknek. Az autógyártó “e-4ORCE” AWD irányítással rendelkezik, amely valószínűleg képes lenne egy jeges bolygón átkelni és visszahozni téged az állomásra.

A beltérben hosszú képernyőket találunk, amelyek az műszerfalon, szórakoztató rendszeren és egyéb helyeken végigfutnak. Továbbá egy visszahúzható kormánykereket is találunk, ha úgy döntesz, hogy lehúzódsz vagy dolgozol a járműben. Hátul egy 180 fokban elforgatható pad található, így kijuthatsz a hátsó raktárból, vagy pihenheted a lábad a motorosan behúzható lépcsőkön, amelyekkel gyorsan felveheted a síléceidet vagy az űrcsizmád.

A Nissan Hyper Adventure a japán autógyártó második koncepciója a Japán Mobility Show-ra, amely október 25-én kezdődik.

A Nissan az elektromos járművek piacának korai kezdetekor úttörő volt a Leaf modellel (amelyet leállíthatnak). Azóta a cégnek nem sok újdonsága volt az Ariya SUV-n kívül.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.