You are currently viewing A 10 legnagyobb videojáték gyártóból 8 már bent van a Web3-ban
Képforrás: Unsplash

A 10 legnagyobb videojáték gyártóból 8 már bent van a Web3-ban

Hirdetések

A CoinGecko, egy vezető kriptovaluta platform szerint a piaci tőkeérték alapján rangsorolt videójáték-vállalatok 72,5%-a belépett a Web3 világába. Az ebben a kategóriában említett legfelső cégek közé tartozik a Microsoft, Tencent, Sony, NetEast és a Nintendo.

Egy friss posztban a CoinGecko megjegyezte, hogy ezek a vezető digitális vállalatok különböző mértékben fogadták el a Web3 technológiákat. A jelentés szerint míg egyes vállalatok közvetlenül fektetnek be Web3 játékprojektekbe és blokklánc játékfejlesztésbe, addig mások blokklánccal kapcsolatos pozíciókra vesznek fel személyzetet.

Hirdetések

A CoinGecko által azonosított cégek 72,5%-a 40 videojáték gyártó közül 29-et tesz ki. Azonban a platform megjegyezte, hogy csak hét cég, vagyis a 29-ből 24,1% fejleszt blokklánc játékokat. A CoinGecko blokklánc játékokat fejlesztő legjobb videójáték-vállalatainak listája tartalmazza a Take-Two Interactive, Nexon, Bandai Namco, Konami Holdings, Krafton, Square Enix és Ubisoft cégeket.

Bár ezek a vállalatok már belekezdtek a blokklánc játékok fejlesztésébe, a CoinGecko a Kraftont nevezte meg úttörőként. A CoinGeko jelentése szerint a Krafton 2023 decemberében tervezi bemutatni blokklánc játékát, teljes kiadás előtt, ami 2024 januárja és júliusa között lesz.

Hirdetések

Más említésre méltó cégek a CoinGecko által a Web3 elfogadásban a legjobb játék cégek között a Zynga Sugartown és a Bandai Namco Ryuzo, amelyek már elindították saját játék ökoszisztémájukhoz exkluzív NFT-ket. A Ryuzo az NFT-jét tavaly júniusban indította el, és két hónappal később, augusztusban követte ezt a Sugartown.

Annak ellenére, hogy a videójáték-vállalatok előrehaladtak a blokklánc és Web3 technológiák elfogadásában, a CoinGecko viszonylag lassúnak tartja a folyamatot. A kripto platform a skálázhatóságot, piaci elfogadást, szabályozási bizonytalanságot és potenciális biztonsági megsértéseket azonosította mint a lassú elfogadásért felelős tényezőket.

A CoinGecko adatai szerint 2023. szeptember 19-én a 10 legnagyobb videójáték-vállalat kombinált piaci tőkeértéke 3.2196 milliárd dollár volt. Ez megmutatja az iparág potenciális piacát, tekintettel arra, hogy a blokklánc iparágban jelen lévő megalapított játékóriások jelenlegi mérete csak 4,8 milliárd dollár.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?