You are currently viewing A Kia autósok mostantól a Teslanál is tölthetik járművüket Amerikában
Fotó: Kia

A Kia autósok mostantól a Teslanál is tölthetik járművüket Amerikában

Hirdetések

A KIA autótulajdonosok mostantól 12 000 Tesla Supercharger töltőállomáson tölthetik fel járműveiket az Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban. A lépés összhangban van azzal az ágazati trenddel, melyben az autógyártók a Teslával való együttműködést választják az elektromos töltési opciók javítása érdekében. Az elmúlt évben hasonló lépéseket tett Hyundai, Ford és a General Motors is.

A Kia azt tervezi, hogy 2024 negyedik negyedévében értékesítésre kerülő összes új elektromos járművébe beépíti az NCAS portot, a leggyakoribb töltési szabványt. Ez garantálja majd, hogy az EV vezetők hozzáférjenek a nagy sebességű töltőhálózatokhoz, mint amilyet a Tesla kínál. A Kia emellett adaptereket is kínál majd a meglévő Niro EV és EV6 modellekhez, valamint az átalakítás előtt gyártott EV9-es modellekhez, 2025 első negyedévében.

Hirdetések

A töltőállomások elérhetősége kulcsfontosságú az elektromos járművek elterjedéséhez. Sok amerikai és külföldi autógyártó tekint a Tesla 50 000 Supercharger állomására támaszként Észak-Amerikában. Amikor a Tesla 2012-ben megkezdte Supercharger állomásainak kiépítését, azok kizárólag Tesla vezetők számára voltak elérhetők. Azonban a töltőállomáshoz való hozzáférés iránti kereslet robbanásszerűen nőtt, ahogy egyre több elektromos jármű debütált a fő piacokon. Az észak-amerikai elektromos jármű töltőállomások piaca várhatóan eléri a 17,6 milliárd dollárt 2030-ra, a Meticulous Research jelentése szerint.

A jelenlegi piaci dinamikát figyelembe véve elvárható, hogy más autógyártók is a Kia nyomdokaiban járnak majd. Azonban még korai lenne kijelenteni, hogy a Tesla továbbra is vezetni fogja-e az erőfeszítéseket a töltőállomások hozzáférhetőségének terén. Fontos megjegyezni, hogy hét nagy autógyártó, köztük a Kia, egy új töltőhálózat létrehozásán dolgozik Észak-Amerikában, amely a Tesla jelenlegi rendszerével versenyezhet. Az új közös program célja, hogy mintegy 30 000 nagy teljesítményű töltőpontot hozzon létre városokban és autópályák mellett, mindezt az elektromos járművek elterjedésének felgyorsítása érdekében.

Hirdetések

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?