You are currently viewing Netflix: Hamarosan élőben nézheted a Forma 1-et
Képforrás: Unsplash

Netflix: Hamarosan élőben nézheted a Forma 1-et

Hirdetések

A Netflix tervei között lehet egy élő sportközvetítés, ahol hivatásos golfosok és Forma 1-es pilóták vesznek részt egy hírességekből álló golfversenyen. Ez a lépés a streaming szolgáltató első kalandozása lenne a sport élő közvetítések világába.

A hírt a Wall Street Journal tette közzé, mely szerint a verseny valószínűleg ősszel kerülne megrendezésre Las Vegasban. Úgy tűnik, a versenyről szóló megbeszélések még mindig előzetes fázisban vannak.

Hirdetések

Az esemény két Netflix dokumentumfilm-sorozat sztárjait vonultatja fel

A golfversenyen a Netflix két dokumentumfilm-sorozatának, a “Formula 1: Drive to Survive” és a “Full Swing” hírességei lépnének pályára. Az F1-es sorozat különösen sikeresnek bizonyult a streaming szolgáltató számára, és úgy tartják, hogy segített feléleszteni a sport népszerűségét a rajongók között. Az ötödik évad 2023. február 24-én került bemutatásra, és csak az első hét napban majdnem 570 000 nézőt vonzott – ami 40%-os növekedést jelent a 4. évadhoz képest.

Hirdetések

Emlékezetes, hogy körülbelül egy évvel ezelőtt pletykák keringtek arról, hogy a Netflix versenyben van az ESPN-nel és az NBC Universallal a Forma 1 amerikai közvetítési jogaiért. Azonban az ESPN végül megújította a versenyjogokat, és várhatóan ők közvetítik a versenyeket egészen a 2025-ös szezonig.

Egyes hírek szerint a Netflix még a tenisz- és kerékpáros események médiajogainak megszerzését is megfontolta.

A streaming óriás eddig visszahúzódó volt az élő sportközvetítések terén, korábban befektetőinek azt mondták, hogy csak akkor fontolják meg a sportesemények élő közvetítését, ha úgy gondolják, hogy ez sok pénzt hozhat a cégnek.

A Netflix számára biztosan pozitív hatást hozna a sportközvetítések, mert a sport dokumentumfilmjei is nagy sikereket értek el a nézők között. Legutóbb például ami különösen érdekes volt, az a Sport Scandals, ahol pár nagy port kavart “bundázást” mutattak be különböző sportágakban.

További hírek:

Hirdetések

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.

Vélemény, hozzászólás?