You are currently viewing A Booking.com szándékosan nem fizet a szállásadóknak?
Fotó: Unsplash

A Booking.com szándékosan nem fizet a szállásadóknak?

Hirdetések
wiener_ai-1

A Booking.com hónapokon keresztül több ezer dollárral tartozik a világ számos szállodaüzemeltetőinek és partnereinek, mivel a fizetés elmaradását “technikai problémára” fogta. A probléma széles körben elterjedt Thaiföldön, Indonéziában és Európában. A szállodatulajdonosok így Facebook-csoportokban adnak hangot csalódottságuknak, miközben pletykák keringenek a fizetés elmaradásának okáról.

Általában, ha egy ügyfél a Booking.com weboldalon keresztül foglal szállást, és úgy dönt, hogy előre fizet, az oldal átveszi a fizetést, és továbbítja azt a szálloda üzemeltetőjének, levonva a jutalékot. A Booking.com partnerei július óta, sőt egyes esetekben már hónapokkal korábban is problémákat jeleztek a kifizetések beérkezésével kapcsolatban. Bár a Booking.com továbbra is elfogadta a fizetéseket az ügyfelektől, de a vállalat nem minden esetben továbbította az esedékes összeget a szállodaüzemeltetőknek és másoknak, áll a Guardian cikkében.

A magyar fogyasztóvédelem már lépett

A cikk hozzáteszi, hogy a múlt hónapban a magyar fogyasztóvédelmi hatóság “vizsgálatot indított a vállalat Magyarországban működő szállodaüzemeltetők kifizetésének elmulasztása miatt, és a Booking.com helyi irodájában házkutatást tartott”.

A Guardianhoz eljuttatott közleményében a Booking.com elismerte a “folyamatos technikai probléma” miatt megértik az ügyfelek “frusztrációját”. Azt is közölték, hogy “a rendszerhibákat, amelyek a fizetéseket érintették, mostanra kijavították”, és hogy már feldolgozták “a legtöbb” partnerük tranzakcióit.

“Elismerjük, hogy egyesek számára ez a szükségesnél hosszabb ideig tartott, és továbbra is sürgősen dolgozunk a többi tranzakció véglegesítésén….”.

A vállalat augusztusi eredményeiben David Goulden pénzügyi igazgató elmondta, hogy az idei második negyedévben “a vártnál alacsonyabb” IT-kiadások voltak, részben az IT-kiadások harmadik negyedévre történő áthelyezése miatt, de nem részletezte, hogy ezek az IT-kiadások mit tartalmaztak.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.