You are currently viewing Csökken a kereslet az Észak-Amerikai mobiltelefon piacon?

Csökken a kereslet az Észak-Amerikai mobiltelefon piacon?

Hirdetések

A Canalys jelentése szerint az Észak-Amerika okostelefon-szállítások várhatóan 12%-kal csökkennek 2023-ban, mivel a régió a legrosszabb második negyedéves teljesítményét jegyezte fel. A makrogazdasági kihívások, például a növekvő kamatlábak és a tartós infláció a fogyasztói kereslet visszaeséséhez vezettek. Az év második felében várhatóan kismértékű növekedés következik be, mivel a gyártók új modelleket indítanak Q3-ban.

A prémium szegmens (1000 dollárnál drágább okostelefonok) stabil marad, mivel mind a gyártók, mind a kiskereskedelmi csatorna itt fektetnek be, kihasználva a korai cseréket és a finanszírozási lehetőségeket. Eközben az alacsony kategóriájú (200 dollár alatti) modellek továbbra is küszködnek, mivel a előfizetéses kereslet csökken. Az okostelefon-szállítások várhatóan 2024-ben kissé helyreállnak, 3%-kos növekedés várható, de valószínűtlen, hogy 2027 előtt valaha is meghaladják a 150 millió darabot.

Hirdetések

Csökken a kereslet a mobil piacon

„A piac nagyon változékony, mivel a kedvezőtlen gazdasági körülmények felgyorsítják az okostelefon-ipar kulcsfontosságú trendjeit, például a hosszabbodó frissítési ciklusokat és a csökkenő támogatásokat, mindez növeli az ipar fenntarthatósági kihívásait és az 5G elterjesztést” – mondta Lindsey Upton, elemző. „A mobilszolgáltatók és az okostelefon-gyártók válaszolnak és alkalmazkodnak a kedvezőtlen üzleti környezethez, célzottabb megközelítéseket alkalmazva a fenntartható üzleti modellek kialakításához.

Hirdetések

eszak amerikai telefoneladasok 2023 q2

Például a nagy mobilszolgáltatók optimalizálják prémium terveiket annak érdekében, hogy felhasználókat és eszközfrissítéseket hajtsanak végre, valamint magasabb átlagos bevételt szerezzenek ügyfélszámlánként, és növeljék az ügyfélhűséget. A Verizon Wireless nemrégiben indította el a myPlan nevű szolgáltatását, amely már 70%-át hozta a prémium opcióhoz. A T-Mobile is bevezette a Go5G Next és Plus terveket, amelyek lehetővé teszik a telefonfrissítési ciklusok kiterjesztését és kamatmentes fizetési terveket kínálnak a prémium eszközök esetében.”

„Az okostelefon-gyártók a prémium szegmenst használják ki a bizonytalanságok elkerülése érdekében” – mondta Upton. „Az Észak-amerikai okostelefonok átlagára 2023 második negyedévében 738 dollárra nőtt, az előző év hasonló időszakához képest, ekkor ez 663 dollár volt. Az Apple és a Samsung 25% és 23% növekedéssel növelték prémium szegmensük szállításait 2023 második negyedévében. Ez a prémium eszközök iránti erős keresletnek és differenciált formai tényezőknek köszönhető.

amerikai telefon eladasok q2

Az Apple iPhone 15 és a Samsung Galaxy Fold5 és Flip5 termékeit várhatóan serkenteni fogja a prémium szegmens fogyasztói frissítését a szolgáltatóknál. A Google Pixel és a Motorola márkák, amelyek lépést tartanak a prémium termékekkel a flagship hajlítható készülékeikkel, további kedvező ajánlatokat fognak kínálni az év novemberében és decemberében piacra kerülő termékeikkel.”

„A gyártóknak stratégiailag kell tervezniük a tömegpiaci szegmenst, mivel hosszabb helyreállítási időszakra kell számítaniuk” – mondta Upton.

„A rövidebb frissítési ciklus ellenére nem várható, hogy a szegmens gyorsan helyreáll, mivel az infláció hosszabb ideig tartó időszakától szenvednek a fogyasztói költségvetések. A Samsung, a TCL, az HMD és a OnePlus az elmúlt hat hónapban kétjegyű visszaeséseket mutattak be, mivel a készletek továbbra is magasak. Még fontosabb, hogy a nagy mobilszolgáltatók áttértek erőforrásaikat az előfizetéses és a prémium szegmensekből a postpaid felhasználókhoz.”

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?