You are currently viewing A Tesla akkumulátor gyárat szeretne építeni Indiában

A Tesla akkumulátor gyárat szeretne építeni Indiában

Hirdetések

A Tesla tervei között szerepel, hogy Indiában gyártson és értékesítsen akkumulátor tároló rendszereket. A cég már beadott egy javaslatot, amely ösztönzők megszerzését célozza meg egy gyár építéséhez. Mindezt Elon Musk indiai piaci belépési törekvéseinek részeként teszi, amely magába foglalja egy olyan elektromos járműgyár létrehozásának megvitatását, ahol kb. 24 000 dolláros áron értékesíthető autókat gyártanának.

A Tesla a Powerwall nevű rendszerével támogatná az indiai akkumulátortárolási képességeket

A Powerwall alkalmas a napelemek vagy a hálózati energia által előállított áram tárolására az éjszaka során vagy áramszünet esetén. Ezek a tervek bizalmasak, és a források a névtelenségüket kérték.

Hirdetések

Bár a Tesla különböző ösztönzőket kért az akkumulátortároló gyár felállításához, az indiai hatóságok közölték, hogy ezek esetleg nem lesznek elérhetők. Azonban kifejezték hajlandóságukat a cég támogatására azzal, hogy támogatásokat nyújtanak az ilyen termékeket vásárlóknak.

Hirdetések

Bár mind a Tesla, mind az indiai kormány érdekelt a javaslatban, annak megvalósulása még bizonytalan, mivel még továbbra is értékelik ennek lehetőségét.

A Powerwall bevezetése Indiába a cég szélesebb jelenlétének része, amely túlmutat az elektromos járművek piacán. A Tesla a Powerwall rendszereket mind lakossági, mind ipari ügyfeleknek kínálná.

Az indiai áramellátás továbbra is kihívásokkal néz szembe, a csúcsidőszakban hiány lép fel. Az országban a napenergia nem terjedt még el, mivel a tárolási technológiák rendkívül költségesek.

India ambiciózus célkitűzései között szerepel a nem fosszilis tüzelőanyagokon alapuló áramtermelés kapacitásának 2030-ig való növelése 186 GW-ról 500 GW-ra.

A Powerwall egy stílusos, garázsban vagy házon kívül elhelyezhető egység, amelyet elsősorban háztartási és könnyű kereskedelmi felhasználásra terveztek. Az indiai tervek esetén a Tesla akár nagyobb megoldásokat is kifejleszthet az ipari felhasználók számára.

Az indiai hatóságok azt is kiemelték, hogy a Tesla-nak csökkentenie kell az akkumulátortárolási termékek költségeit annak érdekében, hogy azok széles körben elterjedjenek a piacon.

Az Egyesült Államokban a Powerwall ára meghaladja az 5 500 dollárt, és további költségek merülnek fel a napelemek telepítésével.

Ez is érdekelhet:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?