You are currently viewing Hej! Svédország a köszönés mellett kampányol
Fotó: YouTube, Lulea

Hej! Svédország a köszönés mellett kampányol

Hirdetések

Egy észak-svédországi város arra ösztönzi lakóit, hogy köszönjenek egymásnak. A Luleå nevű város körülbelül 80 000 embernek ad otthont, és olyan messze fekszik északon, hogy az ott élők a téli hónapokban nagyon kevés napfényt látnak.

A város kampányt indított, hogy segítsen feldobni a lakosok hangulatát, különösen azokét, akik esetleg magányosnak érzik magukat.

Hirdetések

“A köszönés kellemesebbé teszi az embereket, és biztonságban érzik magukat, ez olyasmi, amit mindannyian megtehetünk egy kellemesebb Lulea megteremtéséért” – írta a város a közösségi médiában. “A te köszönésed is sokat számíthat.”

A “Säg hej” kampány, ami svédül annyit jelent, hogy “köszönj”, október 31-én indult – ami amellett, hogy Halloween volt, Svédországban a “szomszédok napja” is.

Hirdetések

A kampányt kísérő filmet, amely arra ösztönzi az embereket, hogy köszönjenek a járókelőknek, iskolákban, buszokon és nyilvános helyeken vetítették.

A film azt mutatja, ahogy egy férfi elsétál egy parkban egy padon pihenő nő mellett, és azt mondja: “hej”, a nő, aki nem válaszol, később szélesen elmosolyodik.

Majd ugyanezt a nőt mutatja, amint egy idős nőnek mondja, hogy “hej”, aki először szintén nem reagál, de utána mosolyog.

Luleå Észak-Svédország egyik legnagyobb városa. Az ott élő emberek azonban arról híresek, hogy meglehetősen zárkózottak, sőt, időnként még társaságkerülők is.

Télen mindössze három órán át süt a nap, így a városban ritkábban fordul elő személyes beszélgetés.

A helyiek olyan keveset beszélnek egymással, hogy az “igen” szót helyette egy éles lélegzetvétel váltja fel.

Asa Koski, a kampányon dolgozó közösségi média szakértő elmondta: “Itt ez pont az ellentéte Spanyolországnak, ahol sokat vagy kint, beszélgetsz az emberekkel, padokon ülsz, és kint van a kollektív életed.”

További hírek:

Hirdetések
whitepress magyar banner

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?