You are currently viewing Power Bank laptophoz – Tényleg szükség van rá?
Fotó: Unsplash

Power Bank laptophoz – Tényleg szükség van rá?

Manapság az életünk mobilisabb, mint valaha. A technológia pedig állandóan fejlődik, hogy megfeleljen az elvárásainknak. A laptopok fontos részét képezik mindennapi életünknek, legyen szó munkáról, tanulásról vagy szórakozásról. De mi történik, ha a nap folyamán lemerül az akkumulátorunk, és épp nincs a közelben áramforrás? Itt jön képbe egy power bank laptophoz, amely az elmúlt években egyre népszerűbbé vált.

Mi az a power bank, és hogyan működik?

A power bank egy hordozható töltő, melyet az eszközeink akkumulátorának feltöltésére használhatunk. Ezek az eszközök tárolják az energiát, amelyet később az eszközeink töltésére használhatunk, legyen az mobiltelefon, tablet vagy laptop.

Miért hasznos egy laptophoz power bank? Az emberek gyakran úton vannak, és nem mindig van lehetőségük laptopjaikat hálózati árammal tölteni. Ebben a helyzetben a power bank lehet a legjobb barátod. Ezek a kis eszközök lehetővé teszik, hogy a laptopot bárhol és bármikor feltöltsük, így nem kell aggódnunk amiatt, hogy lemerülne, és nem tudjuk elmenteni a fontos munkánkat.

Hogyan válasszunk megfelelő power bankot laptophoz?

A megfelelő power bank kiválasztása néhány kulcsfontosságú tényezőtől függ:

  • Kapacitás: A mAh (milliamperóra) érték a power bank tárolókapacitását jelzi. Minél magasabb ez az érték, annál többször tudjuk feltölteni vele laptopunkat.
  • Csatlakozók és kompatibilitás: Fontos, hogy a power bank rendelkezzen a laptopunkhoz megfelelő csatlakozóval, legyen az USB, USB-C vagy egyéb típus. Az sem elhanyagolható szempont, hogy ha több kimeneti csatlakozó van rajta, hogy egyszerre több készülék töltését tegye lehetővé.
  • Teljesítmény: A gyorstöltési funkció nagyban megkönnyíti az életünket, így olyan modellt érdemes választani, amely ezt támogatja.
  • Méret és súly: Az eszköznek kompaktnak és könnyen hordozhatónak kell lennie.
  • Biztonság: Keressünk olyan modelleket, amelyek túltöltés, túlmelegedés elleni védelemmel rendelkeznek.

A legnépszerűbb modellek

Néhány kiemelt modell, melyek jól teljesítenek a piacon:

Baseus Amblight Powerbank 30000 mAh

Xiaomi Redmi Fast Charge Powerbank 20000 mAh

Joyroom powerbank 30000 mAh

Baseus Amblight Powerbank 30000mAh

A Baseus Amblight 30000mAh powerbank segítségével gyorsan tölthetsz készülékeket, mint például okostelefonokat vagy laptopokat. 65W teljesítménnyel és számos gyorstöltési protokollal, mint PD, QC, SCP, működik. Összesen 5 különböző porttal rendelkezik, így egyszerre több eszközt is csatlakoztathatsz hozzá. LED kijelzője fontos információkkal szolgál a működéséről. Képes akár 5 eszközt is egyszerre tölteni, és a 30000mAh kapacitása akár 7 napig is kitarthat.

Biztonsági funkciókkal van ellátva, mint túláram, rövidzárlat, túlmelegedés és túltöltés elleni védelem. Beépített LED kijelzője valós idejű információt mutat az amperázs, a feszültség és az akkumulátor töltöttségi szintje kapcsán. A csomag a powerbank mellett egy USB-C – USB-C kábelt is tartalmaz. A modell súlya 550g és fekete színű.

Xiaomi VXN4304GL Redmi Fast Charge Powerbank 20000mAh

A Xiaomi VXN4304GL Redmi gyorstöltős powerbank 20000mAh kapacitással rendelkezik és fekete színben kapható. Két USB-A kimeneti töltőporttal és egy USB TypeC ki/bemenettel bír, melyek mindegyike képes az 18W-os gyorstöltésre. Az intelligens töltésvezérlő még hatékonyabb, mint az előző modelleké.

A készülék lítium-polimer cellával működik, és két különböző mérettel van megadva (154 × 73.6 × 27.3 mm és 150.5 × 73.6 × 15.1 mm). A töltési idő 7,5 és 10 óra között változik az adapter típusától függően. A csomagban a powerbank mellett egy használati útmutatót is találunk.

Joyroom JR-QP193

A Joyroom JR-QP193 egy stílusos power bank 30 000mAh kapacitással. Felszereltsége között 3 kimeneti port (két USB Type A és egy Type C) és egy microUSB bemeneti port szerepel. Ezenfelül egy kijelző is helyet kapott rajta, amely az akkumulátor töltöttségi szintjét mutatja. Különböző biztonsági szenzorokkal van ellátva, mint a túlfeszültség- és túlterhelés-gátló.

A készülék támogatja több gyorstöltési protokollt, például a Power Delivery-t és a Quick Charge 3.0-t. A csomag egy Joyroom Type-C kábelt és használati utasítást is tartalmaz. Ideális választás utazóknak, lehetőséget biztosítva több eszköz egyszerre történő töltésére.

Mint minden technológiai eszköznél, a power bankoknál is előfordulhatnak problémák. A túlmelegedés, a gyors elhasználódás vagy a kompatibilitási problémák a leggyakoribbak. Fontos, hogy mindig olvassuk el az utasításokat és tartsuk be azokat.

A power bankok biztonságos használatához néhány alapvető szabályt érdemes követni: Ne tegyük ki őket közvetlen tűző napfénynek vagy nagyon hideg környezetnek. Ne használjuk és ne töltsük őket, ha sérültek, és soha ne tegyük őket vízbe.

Alternatíva a power bankokhoz: vásároljunk inkább egy új laptopot?

Ha már túl régi a laptopunk, és nem szeretnénk power bankra támaszkodni, akkor érdemes olyan laptopot választani, amely hosszú üzemidővel rendelkezik. Ilyen például az Apple MacBook készülékei, különösen a legújabb M2 chippel rendelkező modellek, például híresek hosszú akkumulátor-élettartamukról. Ám ez még egy kicsit borsor áron van, így érdemes lehet az M1 chippel ellátott modellek közül nézelődni. Ezen kívül több más gyártó is kínál notebookokat kiváló akkumulátor-élettartammal, így érdemes kicsit kutatni és összehasonlítani a választékot.

Power bank laptophoz – végszó

A power bank egy rendkívül hasznos eszköz lehet azok számára, akik gyakran vannak úton és nem akarják, hogy a laptopjuk lemerüljön a legrosszabb pillanatban. Ugyanakkor érdemes mérlegelni azokat az opciókat is, amelyek hosszabb akkumulátor-élettartamot kínálnak, mint például az Apple MacBook.

Érdemes a webáruházakban átnézni a termékvéleményeket, hogy biztosan olyat válassz ami már másoknak is bevált. Mi ezek közül válogattunk, és ajánlottunk párat.

Ez is érdekelhet:

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.