A Google új funkciót vezet be az AI-alapú keresőjébe

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

A jövőben a Google keresője nem csak azt tudja majd megmutatni, amit keresel, hanem össze is foglalja azt számodra. Egy lépéssel közelebb kerültünk ehhez a jövőhöz, hiszen a Google bemutatta az új AI-alapú keresőjének, az SGE-nek a legújabb funkcióját. Ezzel a frissítéssel az SGE összefoglalja az olvasott cikkeket, és a keresési eredményeket is képes rövidíteni.

Mi van a hírek mögött?

Google SGE Chrome
Forrás: Google

A Google bejelentette, hogy egy új funkciót vezet be a keresőjébe, amelynek neve “SGE böngészés közben”. Azért, hogy ne kelljen órákon át görgetned, az SGE már most is összefoglalja a keresési eredményeket. A most bevezetett funkció ezt viszi egy lépéssel tovább: ha egy linkre kattintasz, az SGE segít az olvasásban is.

Ne aggódj, ha nem látod ezt a funkciót rögtön. A Google szerint ez egy új kísérleti funkció, amely először az Android és iOS-en lévő Google alkalmazásban lesz elérhető, majd néhány napon belül a Chrome böngészőben is. Azok, akik már korábban bekapcsolták az SGE-t, automatikusan hozzáférnek az új funkcióhoz. Ha még nem kapcsoltad be, akkor külön is be lehet jelentkezni ehhez a szolgáltatáshoz.

Ha elérhető számodra a mobilos Google alkalmazásban, akkor a Google az olvasott cikk alján lévő ikonra kattintva AI által generált “kulcspontokat” mutat be. Ám ez a funkció csak azokra a cikkekre működik, amelyek ingyen elérhetőek az interneten. Tehát ha fizetős tartalmat olvasol, ez a funkció nem lesz elérhető.

De ez még nem minden! A Google több más újítást is bevezet az SGE-be. Például, ha tudományos, gazdasági vagy történelmi témában keresel, akkor bizonyos szavak fölé húzva definíciókat és diagramokat kaphatsz.

fogalmak magyarázása
Fotó: Google

Az SGE azóta fejlődik, mióta a Google bejelentette azt májusban. Bár nem mindenkinek tetszik, a Google elégedett a fejlődéssel. Sundar Pichai, a cég vezérigazgatója azt mondta, hogy az eddigi visszajelzések nagyon pozitívak voltak, és idővel ez lesz az alapértelmezett keresési módja.

További hírek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.