You are currently viewing 1 milliárd előfizetője van az Applenek
Képforrás: GSMArena.com

1 milliárd előfizetője van az Applenek

Hirdetések

Csütörtökön az Apple bejelentette, hogy már több mint 1 milliárd fős előfizetése van minden szolgáltatása, beleértve az Apple Music, iCloud, Apple News, Apple TV+ és sok más, szerte a világon.

De miért is fontos ez? Az Apple hosszú távú stratégiáját követve metódikusan dolgozott azon, hogy a lassuló hardverértékesítési növekedést szoftveres szolgáltatásokból származó bevételekkel ellensúlyozza. És most már ez a bevétel több mint negyedét teszi ki a vállalat értékesítésének.

Az Apple hirdetési üzletága várhatóan eléri a 6 milliárd dollárt 2025-re, ami nagyobb lesz, mint a Snapchat és a Twitter hirdetési üzletágainak összege.

Hanyatló hardverértékesítés és növekvő szoftver eladások

Csütörtökön az Apple részvényei csökkentek, miután a tech óriás bejelentette, hogy bevételük 1%-kal csökkent az előző év azonos negyedévéhez képest, a lassuló hardverértékesítéseknek köszönhetően. De ne feledjük: az elmúlt negyedév az Apple történetének legnagyobb szoftverértékesítését is jelentette.

Összességében a vállalat a szoftverszolgáltatásokból az elmúlt negyedévben 21,2 milliárd dollárt keresett, ami 8%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Ezzel szemben az iPhone bevétel körülbelül 2%-kal, a Mac bevétel 7%-kal csökkent, az iPad bevétel pedig 20%-kal esett vissza az előző évhez képest.

apple bevetelek axios

A cég eredménybemutatóján Tim Cook vezérigazgató részben az előző év kedvezőtlen összehasonlításának tulajdonította ezt a meredek visszaesést, amikor az Apple bevezette legújabb iPad Air verzióját.

Új piacok felé

Hirdetések

Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy a szolgáltatásokból származó bevétel több mint negyedét tette ki az Apple teljes értékesítésének az elmúlt negyedévben. Összehasonlításképpen, a szolgáltatásokból származó bevétel 2015-ben, tehát nyolc évvel ezelőtt, csak a negyedéves bevétel 10%-át tette ki.

Érdemes figyelemmel kísérni, hogy az Apple aláírt egy 10 évre szóló, 2,5 milliárd dolláros szerződést az MLS-szel (Major League Soccer) februárban, amely kizárólagos jogot biztosít a tech óriásnak az MLS meccsek közvetítésére az Apple TV+ szolgáltatáson keresztül az USA-ban.

Az Apple azt mondta, hogy megnőtt a nézettsége az MLS Season Pass csomagjának, miután Lionel Messi júliusban átigazolt az Inter Miami csapatához.

További hírek:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.