You are currently viewing Zuckerbergnek nem tetszik az Apple Vision Pro-ja
Képforrás: GSMarena.com

Zuckerbergnek nem tetszik az Apple Vision Pro-ja

Hirdetések
wiener_ai-1

Meta, az Apple fő versenytársa a VR piacon, bemutatta legújabb fejlesztését, a Quest 3-at. Tette ezt mindössze néhány nappal azelőtt, hogy az Apple piacra dobta a Vision Pro-t.

Ezért különösen érdekes azt hallani, hogy mit gondol az Apple első VR headsetjéről a Meta alapítója és vezérigazgatója, Mark Zuckerberg.

Zuckerberg szemügyre veszi a Vision Pro-t

Egy Meta alkalmazottakkal tartott találkozón Zuckerberg részletesen elemezte a Vision Pro-t. Szerinte az Apple nem talált “varázslatos megoldásokat” a fizika korlátaira, amelyeket a Meta csapatai már nem vizsgáltak volna meg.

Felhívja a figyelmet az Apple magasabb felbontású kijelzőjének használatára, de hozzáteszi, hogy annak működtetéséhez több energia szükséges, és a használatához szükség van egy akkumulátorra és egy vezetékre is. Ráadásul ez hetvenszer többe kerül, mint a Quest 3. Emlékezzünk csak, hogy az Apple 3499 US dollárért kívánja értékesíteni a készülékét.

Talán a legfontosabb, hogy Zuckerberg beszél az “értékek és a jövőkép közötti különbségről” a Meta és az Apple headsetjei között. Hozzáteszi, hogy a Meta látomása “alapvetően társas”, és arról szól, hogy “az emberek új módon lépjenek kapcsolatba és érezzék közelebb egymást”. Folytatja, hogy az Apple megközelítése ezzel szemben “egyedül a kanapén ülő embert” mutat. Zuckerberg azzal fejezte be, hogy az Apple Vision Pro lehet “a számítástechnika jövőjének víziója”, “de ez nem az a jövő, amit én szeretnék”.

További hírek:

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.