You are currently viewing Meta virtuális valóság előfizetési szolgáltatást vezet be, havi 2700 Ft
Képforrás: GSMarena.com

Meta virtuális valóság előfizetési szolgáltatást vezet be, havi 2700 Ft

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

A Facebook tulajdonosa, a Meta, egy virtuális valóság (VR) előfizetési szolgáltatást indított, amivel megpróbálja a VR üzletágát nyereségessé tenni. A Meta szerint a fizetős felhasználók havonta hozzáférést kapnak két új játékhoz.

Az év első három hónapjában az Instagram szülővállalata a VR részlegénél 4 milliárd dolláros veszteséget könyvelt el.

A Metának olyan technológiai óriásokkal kell versenyeznie, mint az Apple, amely ebben a hónapban mutatta be nagyon várt kevert valóságú headsetjét.

A cég hétfőn jelentette be az új Meta Quest+ szolgáltatását, amely havonta 7,99 dollárba (kb 2700 Ft) vagy éves előfizetéssel 59,99 dollárba (kb 20 220 Ft) kerül majd, ez kompatibilis a Quest 2, a Quest Pro és az előkészületben lévő Quest 3 headsetekkel.

2021-ben a Meta vezérigazgatója, Mark Zuckerberg nyilvánosságra hozta a “metaverzum”, azaz egy online világ építésének tervét, ahol az emberek játszhatnak, dolgozhatnak és kommunikálhatnak egy virtuális környezetben, gyakran VR headseteket használva.

“Idővel azt remélem, hogy metaverzum vállalatként tekintenek ránk, és munkánkat és identitásunkat arra szeretném alapozni, amit építünk” – mondta Zuckerberg.

Tavaly februárban a Meta több ambiciózus mesterséges intelligencia projektet mutatott be, és Zuckerberg a mesterséges intelligenciát nevezte a “metaverzum feloldásának kulcsának”.

A cég idei év első három hónapjában 5,7 milliárd dolláros profitot jelentett a részvényeseknek, meghaladva a piaci várakozásokat.

Ám a Reality Labs divíziója, amely VR headseteket és más termékeket gyárt, 4 milliárd dolláros nettó veszteséget jelentett az adott időszakra.

Az Apple headsetje, amelyet jövő év elején dobnak piacra az Egyesült Államokban, 3 499 dollárba fog kerülni.

Ez jelentősen drágább, mint a jelenleg a piacon kapható headsetek. A Meta VR headsetjeinek ára jelenleg 299,99 és 999,99 dollár között mozog.

További hírek:

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.