You are currently viewing Ezekre a Sony fülhallgatókra vágynak a legjobban
Képforrás: Unsplash

Ezekre a Sony fülhallgatókra vágynak a legjobban

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

A Sony már évek óta az audio technikai piac egyik vezető szereplője. Termékeik kifinomult mérnöki munkát és a hangzás iránti szenvedélyt tükröznek. Ebben a cikkben viszont leginkább azon Sony fülhallgatókra szeretnénk fókuszálni, amelyek kiemelkedő minőségüknek köszönhetően azonnal felkeltik az igényes felhasználók figyelmét.

Az Amazon “Most wished for”, azaz a legjobban vágyott termékek listáit böngészve 4 Sony fülhallgatót is találtunk. Ezeket szeretnénk most egy kicsit bemutatni. Az árak egy kicsit borsosak, ám a Sony minőséget meg kell fizetni.

Na de akkor lássunk is neki.

1. Sony WH-1000XM4

A Sony WH-1000XM4 azoknak készült, akik elvárják a legjobb hangminőséget, és értékelik a kényelmet és az innovatív funkciókat. Az aktív zajszűrő technológia kulcsszerepet játszik ennek a fejhallgatónak a kiválóságában. A Dual Noise Sensor technológia képes a külső zajok felmérésére, és ezeket az információkat a QN1 zajszűrő chip feldolgozza, ami a háttérzajt alig észrevehető szintre csökkenti. A hatékonyságát a gyakorlatban is könnyen észrevehető: repülőgép dübörgése, irodai háttérzaj, városi lárma mind csönddé válik a Sony WH-1000XM4 használata közben.

Az akkumulátor élettartama is figyelemre méltó, 30 órát ígér a gyártó, és gyorstöltő funkcióval is rendelkezik: 10 perc töltéssel akár 5 órányi lejátszást is biztosít. A WH-1000XM4 fejhallgatót könnyű párosítani más eszközökkel a Bluetooth 5.0 támogatásának köszönhetően, és képes egyszerre két eszközhöz is csatlakozni.

A Sony WH-1000XM4 továbbá a Sony 360 Reality Audio technológiát is támogatja, ami a hangot a fejhallgató felhasználójának körül helyezi, így a zenei élmény még gazdagabb és intenzívebb lehet. Az LDAC kodek támogatása lehetővé teszi a magas felbontású hanganyagok lejátszását is, hogy a legtöbbet hozza ki a kedvenc zenéiből.

A fejhallgató 255g-os súlyával kényelmes viselet hosszú ideig, és a párnázott fülpárnák és a rugalmasan beállítható fejpánt tovább növelik a kényelmet. A WH-1000XM4 még a hangvezérlést is támogatja, így a zenelejátszást, hangerőszabályozást és hívásokat anélkül kezelheti, hogy le kellene vennie a fejhallgatót.

2. Sony WH-1000XM5

Hirdetések

Az új generációs Sony WH-1000XM5 továbbviszi elődje hagyományait, és még jobbá teszi azt. Modern dizájnt kapott, és javult a zajszűrő rendszer hatékonysága is. Kényelmes viselet, és az akkumulátor élettartama is hosszabb lett. Az intelligens funkcióknak köszönhetően a fejhallgató optimalizálja a hangzást a felhasználó környezete alapján.

3. Sony WF-1000XM4

A Sony WF-1000XM4 a valódi vezeték nélküli (true wireless) fülhallgatók piacának csúcsterméke. Ez a modell páratlan hangzást nyújt kompakt mérete ellenére, amit a Sony V1 integrált processzorának köszönhet, amely optimalizálja az audiót, és csökkenti a zajszintet.

Az aktív zajszűrés ebben a modellben is kiemelkedő. A Sony kettős zajérzékelő rendszert alkalmaz, mely egy külső és egy belső mikrofonnal dolgozik, hogy a lehető legpontosabban érzékelje és blokkolja a környezeti zajokat. Ezzel a WF-1000XM4 fülhallgató a zajszűrés terén szinte verseny nélküli.

Az üzemidő szintén figyelemre méltó. Az akkumulátor akár 8 órát is képes kihozni egyetlen töltéssel, amit a töltődoboz további háromszorosára, azaz összesen 24 órára növel. Az 5 perc gyorstöltéssel akár 60 percnyi lejátszási időt is elérhetünk, ami különösen praktikus hosszú utazások során.

Hangzás szempontjából a Sony WF-1000XM4 támogatja a Hi-Res Audio Wireless technológiát LDAC segítségével, így a magas felbontású hanganyagok lejátszása sem okoz számára problémát. Mindezek mellett a 360 Reality Audio támogatása biztosítja, hogy a zenei élmény igazán körbeölelje a felhasználót.

A fülhallgatók mérete és súlya rendkívül kompakt, így hosszútávon is kényelmes viseletet biztosítanak. A kialakítás vízálló (IPX4 besorolás), ami ellenáll a verejtéknek és a könnyű esőnek, így ideális sportoláshoz és egyéb aktív tevékenységekhez.

Végül, a fülhallgató intuitív érintésvezérlési funkciói könnyű hozzáférést biztosítanak a zenelejátszáshoz, hangerő szabályozáshoz és híváskezeléshez, továbbá támogatja a Google Asszisztens és az Amazon Alexa hangasszisztenseket is.

4. Sony WF-C500

Végül, de nem utolsósorban, az alacsonyabb árkategóriában is van ajánlatunk: a Sony WF-C500. Kisebb méretével és könnyedségével kiváló választás mindennapi használatra. Megbízható vezeték nélküli kapcsolat, stabil viselet és tiszta hangzás jellemzi, mindezt pedig elfogadható áron kínálja.

Összefoglalva, a Sony fül- és fejhallgatók ideális választást jelentenek azok számára, akik a kiváló hangminőség mellett kényelmet és tartósságot is keresnek. A WH-1000XM4 és WH-1000XM5 modellek prémium kategóriájú fejhallgatók, a WF-1000XM4 pedig a kompakt, true wireless fülhallgatók élvonalába tartozik. A WF-C500-as modell pedig remek választás azoknak, akik költséghatékony, mégis kiváló minőségű terméket keresnek. A Sony tehát mindenki számára kínál megoldást.

További hírek:

A cikk ajánlói linkeket tartalmaz, aminek segítségével támogathatod az oldalt.

Tóth-Kovács Viktor

Viktor 2+ éves szövegírói tapasztalattal rendelkezik, szereti a kütyüket, laptopokat, telefonokat. Kedvenc témaköre a hangzásvilág, így előszeretettel ír audio termékekről. Szabadidejében a gyerekeivel szeret a legjobban játszani.