You are currently viewing JBL Tune 220 teszt és vélemény

JBL Tune 220 teszt és vélemény

Hirdetések

JBL Tune 220 TWS fülhallgató teszt

Webáruházunk egyik teszt terméke a fent említett vezeték nélküli fülhallgató, amely viszonylag vonzó árával sokak kedvence lehet. Ebben a cikkben egy kicsit közelebbről is megismerkedhetünk a termékkel, amely a PhoneBazisnál hamar a kedvencünk lett. Kezdjünk is bele.

Olvasd el a JBL Wave 200 TWS értékelő cikkünket is.

Hirdetések

Forma, kialakítás

A fülhallgató megjelenítése egy kicsit hasonlít az Apple Airpods-okéhoz, talán őket tekinti mindenki a követendő példának, hiszen (főleg külföldön) hatalmas sikereket értek el.  A JBL Tune 220 háza, vagy bölcsője a kerek formájú tengerparti kavicsokról kapta az ihletet, de mégis fiatalosnak, stílusosnak jellemezhetnénk. Ráadásul a pehelykönnyű 57 grammjával igazán praktikus férfiaknak és nőknek egyaránt. 

Hirdetések

A fülhallgatók nagyon könnyűnek tűnnek elsőre. Ám mégis egy nagyon kényelmes viselet a gumis anyagnak köszönhetően, mert szinte tökéletesen passzol a fülbe. 

JBL TUNE 220 rózsaszín színben

JBL Tune 220 TWS fülhallgató rózsaszín színben

Akkumulátor

Első feltöltésnek a használati utasítás szerint, javasolt legalább 2-3 órát tölteni, majd a későbbiekben már csak 2 órát. Mint minden vezeték nélküli fülhallgatót, ezt is úgy töltsük fel, hogy a fülhallgatókat hagyjuk a bölcsőben, amelybe a Micro-USB csatlakozót dugjuk. Amint feltöltöttek a Lítium-ionos akkumulátorok, úgy a fülhallgatókat akár 3 órán át is tudjuk használni, majd a töltőtokba visszahelyezve újra fel tudjuk tölteni. A bölcsőben további 16 órára elegendő erőforrást találhatunk. Ez mindenképp hasznos, ha gyakran elfelejtjük tölteni a készülékünket, és akár egy hosszabb túrára is elég lehet ez a töltési idő. 

Hirdetések

Hangzás

A készülékből nem spórolták ki az erőt. A Pure Bass Sound igazán remek hangzást nyújt, mert széles frekvrencia szinten képes mozogni. 20 Hz mély hangoktól a 20 kHz éles hangokig. A fülhallgató nem csak zenehallgatásra tökéletes választás, de beépített mikrofonjának köszönhetően a telefonhívásainkat is éles, tiszta hangzásban tudjuk lebonyolítani. Így akár üzleti hívásokhoz is szívesen ajánljuk. 

JBL Tune 220 TWS fülhallgató vélemény

A PhoneBazis új kedvence lett, ahogy azt már korábban is említettük a cikkünk elején. Azt gondoljuk, hogy ezért az árért egy igazán tartós, és kiváló terméket kaphatunk. Hangzásban és kialakításban is nálunk remekül szerepelt. A membrán nem zavarja a fület, kényelmesen lehet használni. Telefonáláshoz, zenehallgatáshoz, de még futáshoz is nagyon jó választás. A vezérlőgombok könnyen kezelhetőek, így ha téged zavarnak az ujjlenyomatos készülékek, akkor a Tune 220 sokkal praktikusabb választás lesz. 

és ha érdekelnek a technikai részletek

MegnevezésSpecifikáció
Meghajtó mérete:12 mm Dinamikus
Frekvrencia válasz:20 Hz - 20 kHz
Érzékenység:105 dB SRPL @ 1 kHz / 1 MW
Maximális SPL:98 dB SPL
Mikrofon érzékenysége:-30 dBV @ 1 kHz / Pa
Váltóáramú ellenállás:32 ohm
Bluetooth átvitt teljesítménye:12 dBm
Bluetooth átvitt moduláció:GFSK / 4DQPSK / 8DPSK
Bluetooth frekvencia:2.402 GHz - 2.48 GHz
Bluetooth verzió:5.0
Fejhallgató akkumulátor típus:Lítium-ion akkumulátor (22 mAh / 3.85 V)
Töltőtok akkumulátor típus:Lítium-ion akkumulátor (410 mAh / 3.85 V)
Tápegység:5V - 1A
Töltési idő:teljes lemerültségtől <2 óra
Zenelejátszás Bluetoothon:3 óráig
Teljes zenelejátszási idő töltőtokkal:19 óra
Súly:57 g
Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.

Vélemény, hozzászólás?