You are currently viewing A Sony bemutatta az Xperia 1 V-t
Forrás: Sony, YouTube

A Sony bemutatta az Xperia 1 V-t

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

Képzeld el, hogy a Sony bejelentette legújabb csúcskategóriás okostelefonját, az Xperia 1 V-t. Első ránézésre nem tűnik túl különbözőnek az előző Xperia 1 IV modelltől, magas 21:9-es kijelzőjével, hátsó kameráinak függőleges elrendezésével és ésszerűen négyzet alakú kialakításával.

De belülről már egy új “Exmor T for mobile” érzékelőt használ a főkamerájához, amit a Sony egy “2-rétegű tranzisztoros pixel halmozott CMOS képérzékelőként” ír le, amely 1,7-szer nagyobb, mint a tavalyi modell érzékelője. A Sony szerint ez a duplája a Xperia 1 IV alacsony fényerősségű teljesítményének, segítve a “gazdag színekkel és textúrákkal” rendelkező képek előállítását.

Mint a Sony más, nemrégiben megjelent zászlóshajó készülékei, az Xperia 1 V is a prémium kategória árszegmensében helyezkedik el. Az Egyesült Államokban a előrendelések tegnap nyíltak meg. A telefon 1399.99 dolláros áron rendelhető, és a szállítás pedig július 28-tól várható. Eközben Európában a telefon 1399 euróba / 1299 fontba fog kerülni, és várhatóan június végén érkezik.

Az Xperia 1 V új szenzora: nagyobb és nagyobb felbontású

Amellett, hogy nagyobb, az új érzékelő felbontása is nagyobb, mint amit a Sony korábbi Xperia telefonjaiban használt. A GSMArena jelentése szerint a teljes felbontása technikailag 52 megapixel, de azt is hozzáteszi, hogy a 4.3:3 képarány azt jelenti, hogy van egy kis vágás a 4:3-as képekhez vagy a 16:9-es videókhoz.

Az eredmény tehát 48 megapixel hatékony felbontás, ami úgy van kialakítva, hogy összevont 12 megapixeles képeket jelenítsen meg. Eközben a telefoto és az ultraszéles látószögű kamerák továbbra is 12 megapixeles érzékelőket használnak.

További hírek:

Hirdetések

Borítókép forrás: Sony, YouTube

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.