You are currently viewing Motorola Razr 40 Ultra: Minden, amit eddig tudunk
Képforrás: Evan Blass

Motorola Razr 40 Ultra: Minden, amit eddig tudunk

Hirdetések
trading212 banner 970 x 250

Új hajtogatható telefonon dolgozik a Motorola, amely nem más, mint a következő generációs Motorola Razr. Ám ezúttal nem a szürke “Motorola Razr 3” névvel fogjuk találkozni, hanem a Motorola Razr 40 Ultra névre hallgató készülékkel, amely a múltbeli hajtogatható Motorola Razr telefonokhoz hasonlóan néz ki, de egészen új névrendszert és nagyobb külső kijelzőt kapott.

A Motorola egyike volt annak a két cégnek, amelyik hajtogatható telefonokat árult az Amerikai Egyesült Államokban, de ez nem lesz sokáig így. A Google Pixel Fold várhatóan a nyáron érkezik. Míg a OnePlus a saját hajtogatható készülékét még az év vége előtt piacra dobja. Ráadásul ott van még az előttünk álló Samsung Galaxy Z Fold 5 és Z Flip 5 is.

A verseny kemény lesz, és ez azt jelenti, hogy a Razr 40 Ultra számára nem lesz egyszerű a dolog, függetlenül attól, hogy mit kínál. De vajon mit tartogat számunkra a Motorola? Íme, minden, amit eddig tudunk a készülékről.

A Motorola Razr 40 Ultra legújabb hírei

A Moto Razr 40 Ultra külső kijelzője teljes értékű alkalmazások futtatását teszi lehetővé, és saját képernyős billentyűzettel is rendelkezik. Az Ultra ára várhatóan 1000 dollárról indul, mint a riválisok összecsukható stílusú készülékei. A Motorola már be is mutatta a Motorola Razr 40 Ultra-t, és június 1-jén várható a készülék piacra dobása.

Motorola Razr 40 Ultra megjelenési dátum spekuláció

Hirdetések

Az Motorola Razr 40 Ultra korai nyári megjelenését vártuk, és úgy tűnik, hogy pontosan igazunk volt. A Motorola június 1-i bejelentést helyezett kilátásba, és a “flip the script” feliratból ítélve valószínű, hogy itt fogjuk látni a Motorola Razr 40 Ultra bemutatóját. Nem tudjuk pontosan, mikor kerül majd a telefon értékesítésre, de valószínűleg ez júniusban történik meg.

A Motorola állítólag két hajtogatható telefonon is dolgozik, egy jelentés pedig arra utal, hogy úton vannak a “Lite” és “Plus” Razr modellek.

Egy SamInsider által nyilvánosságra hozott szivárgás szerint a Motorola Razr 40 Ultra európai ára az 8GB+ 256GB változat esetében 1200 euró lesz. Egy másik kiszivárgás pedig azt állítja, hogy ez az összeg 1000 dollár lesz az Egyesült Államokban. Összehasonlításképpen, a Galaxy Z Flip 4 ára ugyanebben a konfigurációban 1159 euró/1060 dollár​1​.

Design és kijelzők

Az új Motorola Razr 40 Ultra-ról kiszivárgott képeken látható, hogy a telefon sokkal nagyobb külső kijelzővel rendelkezik, mint az előző modellek. A hajtogató design továbbra is megmarad, a telefon a hagyományos okostelefon alakját veszi fel kihajtva, nem pedig egy nagyobb, tablet stílusú kijelzőt kap.

Egy meglehetősen részletes Motorola Razr 40 Ultra specifikációs kiszivárgás szerint a készülék 2640 x 1080 AMOLED kijelzővel fog rendelkezni, HDR támogatással és 120Hz-es vagy a Motorola Razr 2022-vel megegyező 144Hz-es frissítési frekvenciával. A nagyobb frissítési frekvencia még mindig vita tárgya.

The Motorola Razr 2022
The Motorola Razr 2022, Képforrás: Moto

 

Nem világos, mekkora lesz a képernyő, de az XDA képeiből ítélve a telefon általános designja hasonló lesz a Motorola Razr 2022-höz, amelynek 6,7 hüvelykes belső kijelzője volt. Az, hogy a felbontás 2640, nem pedig 2400, arra utal, hogy a kijelző lehet, hogy némileg magasabb. Ha ez a helyzet, nem valószínű, hogy nagyobb képernyőt láthatunk.

A külső kijelző azonban sokkal nagyobb változást fog mutatni. A pletykák szerint a képernyő mérete 3,5 hüvelyk lesz, a szivárgott képek pedig azt mutatják, hogy a külső kijelző majdnem a felét fogja elfoglalni a Razr 40 Ultra külső részének. Valójában annyira nagyobb, mint tavaly, hogy úgy tűnik, a képernyő bekebelezi a két hátsó kamerát. Az XDA szerint 1056 x 1066 felbontást fog kínálni, ám a weboldal nem közölt további részleteket.

A kijelző mérete lehetővé teheti a felhasználók számára, hogy teljes alkalmazásokat használjanak a külső kijelzőn, nem pedig a korábbi modelleken látható leegyszerűsített változatokat. Ezt szem előtt tartva a Razr 40 Ultra valószínűleg teljes billentyűzetet is kínál majd a külső kijelzőn.

Hivatalosnak tűnő Motorola Razr 40 Ultra renderelt képeket tett közzé Evan Blass, amelyeken látható a nagy külső kijelző. Fontosabb azonban, hogy a képeken a Razr potenciális színei is megjelennek, a telefon fekete, kék és piros változatát mutatva be.

Motorola Razr 40 Ultra kamerak
Képforrás: Evan Blass

Motorola Razr 40 Ultra kamerák

Az XDA specifikációs szivárgása szerint a Razr 40 Ultra két hátsó kamerával és egy szelfikamerával rendelkezik, ami nem meglepő. A fő kamera szenzora egy 12MP Sony IMX563, míg a másodlagos lencse állítólag egy 13MP széles látószögű SK Hynix Hi 1336 lesz. Sajnos ez visszalépésnek tűnik a Motorola Razr 2022-hez képest, amelynek 50MP fő kamerája és 13 MP ultranagy látószögű lencse van.

A szelfikamera állítólag 32MP felbontást kínál, ami megegyezik a tavalyi modellel. Bár még nem kaptunk megerősítést, feltételezzük, hogy ez a dizájn használja majd a modern okostelefonokra jellemző lyukasztott dizájnt.

Ahogy láthatjuk, a Motorola Razr 40 Ultra egy izgalmas új hajtogatható telefonnak ígérkezik, amely jelentős fejlesztéseket kínál a előző modellekhez képest. A nagyobb külső kijelző, a frissített kamerarendszer és a versenyképes árazás mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a telefon valódi versenytársa legyen a piacon található többi hajtogatható telefonnak. Alig várjuk, hogy lássuk, milyen újításokat hoz a Motorola.

További hírek:

Forrás: TomsGuide

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.