You are currently viewing Miért ne javítsd a telefonod házilag

Miért ne javítsd a telefonod házilag

Hirdetések

Manapság az interneten néhány kattintással könnyen elérhető minden információ, ami az otthoni mobil telefon szervizeléséhez szükséges. Könnyedén találunk leírásokat, útmutatókat, de sok esetben még videós bemutatót is az adott probléma szervizelési folyamatáról. Ezt a helyzetet a gyártók is felismerték az idők során és emiatt egyre jobban törekednek arra, hogy a felhasználók, otthoni körülmények között ne tudják szétszedni a készüléket.

Vízbe esett a telefonod? Olvasd el a cikkünket

Hirdetések

Sajnos sok esetben elkerülhetetlen dolog, hogy egy készülék ne hibásodjon meg, legyen szó szoftveres, hardveres, vagy törési problémáról. A mobil készülékekre a gyártó általában 2 év garanciát biztosít, így ebben az időszakban, ha bármi probléma van a készülékekkel költségmentesen megjavítja vagy nagyobb hiba esetén kicseréli.

Hirdetések

Mi történik akkor, ha a felhasználó elejti a telefont és betörik a kijelző?


Ezekre az esetekre a garancia sajnos nem terjed ki. A gyártók a javítás és az anyag költséget a felhasználóra terhelik, amely sok esetben akár százezer forint feletti értéket is meghaladhatja. Az említett probléma elkerülése érdekében, mindenképp érdemes védenünk a készüléket egy erősebb tokkal és egy jobb minőségű üvegfóliával, így ha leesik a telefon, kevesebb a valószínűsége, hogy betörik a kijelző.  Ezzel a lehetőséggel meg óvhatjuk magunkat egy komolyabb kiadástól. 

Szoftveres problémákat, több esetben házilag is lehet orvosolni. Sokszor elég egy gyári visszaállítást csinálni a készüléken, majd a szoftvert frissíteni és megoldódhat az adott probléma. A gyári beállítások visszaállításával, a készülék magától a gyártó által elkészített állapotra áll vissza. Ezen megoldás használatánál fontos figyelembe venni, hogy minden adat törlődik a készülékről, fotók, videók, üzenetek, névjegyzék, és minden általunk telepített alkalmazás is.

Ha esetlegesen bármilyen hardveres probléma adódik a mobilkészülékkel, nem érdemes házilag belefogni a javításába, mert előfordulhat, hogy több kárt okozunk. Bízzuk a javítását szakemberre még akkor is, ha kicsit nagyobb a költsége, de biztosak lehetünk abban, hogy utána a készülékünk a leírásnak megfelelően fog majd működni.

Hirdetések

Nagy Béla

Kezdő szövegíró, és marketinges aki imádja a technológia világát. Kedvencei közé tartoznak az okostelefonok, és a számítógépek. De bármilyen Bluetooth-os kütyüvel eljátszik szabadidejében.